Oranje nieuws - 8 mei 2008 | De Oranjes

vrijdag 9 mei 2008

Oranje nieuws - 8 mei 2008

Koningin bij jubileum Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen 


Koningin Beatrix woonde vanochtend in de Beurs van Berlage te Amsterdam het jubileumprogramma bij van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).De KNAW viert dit jaar haar tweehonderdjarig bestaan onder het motto ‘Magie van wetenschap’.


Foto's:
De Koningin! Boekje bekijken aankomst Beauty foto


Willem-Alexander en Rania bij conferentie Global Reporting Initiative 


Willem-Alexander heeft gisteren samen met Koningin Rania Al-Abdullah van Jordanië in het Okura Hotel in Amsterdam een werklunch gehad ter gelegenheid van de Amsterdam Global Conference on Sustainability and Transparency. De conferentie werd georganiseerd door het Global Reporting Initiative (GRI), de organisatie die richtlijnen heeft opgesteld voor vrijwillige duurzaamheidsrapportages.


Foto's: Rania in het Okura Hotel Ontmoeting


De dag werd afgesloten met een galadiner, waarbij Koningin Beatrix, Prinses Máxima, Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven ook aanwezig waren.


Willem-Alexander opent natuurgebied Noordwaard


Prins Willem-Alexander verrichtte gisterenmiddag de opening van het natuurontwikkelingsgebied Noordwaard. De Noordwaard, ten zuidwesten van Werkendam, verbindt de Brabantse en Zuid-Hollandse Biesbosch en is van belang voor de natuurontwikkeling en veiligheid bij hoogwater in het gebied. De opening vond plaats bij de Bandijkbrug, waar de Rijn en Maas elkaar ontmoeten.


Foto: Grappige foto

3 opmerkingen: