Prinses Máxima reikt Appeltjes van Oranje 2008 uit | De Oranjes

vrijdag 23 mei 2008

Prinses Máxima reikt Appeltjes van Oranje 2008 uit

Prinses Máxima reikte vandaag in een prachtige outfit op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje 2008 uit. Deze prijzen van het Oranje Fonds worden toegekend aan bijzondere projecten die als doel hebben structurele ontmoetingen tussen verschillende groepen in de samenleving te bevorderen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro.


De drie winnende projecten zijn de Stichting Boy 4-Ever uit Venlo, Voetbalvereniging O.S.M.'75 uit Maarssen en Fundashon Pro Alfa uit Curaçao. De Stichting Boy 4-Ever brengt jongeren met de meest uiteenlopende culturele achtergronden bijeen. Voetbalvereniging O.S.M.'75 Maarssen begeleidt hangjongeren die overlast veroorzaken en brengt ze aan het sporten. En Pro Alfa zet zich op Curaçao in voor jongeren en volwassenen die analfabeet zijn of andere kwalificaties missen om werk te vinden en mee te doen in de samenleving. In de afgelopen 19 jaar gaven zij meer dan 3.000 mensen een tweede kans door ze elementaire beroeps- en taalvaardigheden te leren. Iedereen krijgt een programma op maat, afhankelijk van het beginniveau, leeftijd en wensen. Pro Alfa biedt alle deelnemers betere kansen op een stage en baan of laat hen doorstromen naar het reguliere beroepsonderwijs. Hierdoor vinden ze makkelijker een nieuwe plek in de maatschappij.


Foto's: KLIK HIER

7 opmerkingen:

 1. Leuke foto's!Màxima zag er mooi uit:)Leuk dat ze bij de appeltjes van oranje altijd goud/geel draagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woensdag 28 mei was prinses Máxima aanwezig bij de tiende Anna Reynvaan lezing in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Haar aanwezigheid gaf een enorm cachet aan de lezing. Op www.venvn.nl zie je haar foto.
  Namens alle 150.000 verpleegkundigen bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woensdag 28 mei was prinses Máxima aanwezig bij de tiende Anna Reynvaan lezing in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Haar aanwezigheid gaf een enorm cachet aan de lezing. Op www.venvn.nl zie je haar foto.
  Namens alle 150.000 verpleegkundigen bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen