NIEUWE STAATSIEFOTO'S KONINGSPAAR | De Oranjes

vrijdag 10 november 2023

NIEUWE STAATSIEFOTO'S KONINGSPAAR

Ter gelegenheid van het tienjarig Koningschap van Koning Willem-Alexander dit jaar zijn vandaag nieuwe staatsiefoto's verschenen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De foto’s zijn begin september gemaakt door Anton Corbijn in de Galerijzaal van Paleis Noordeinde. 
Foto: Anton Corbijn/RVD

Naast de staatsiefoto’s is door de fotograaf ook een aanvullende analoge zwart-witfoto gemaakt van het Koninklijk Paar, en dat is meteen ook de mooiste. Enig minpuntje is het spiegelbeeld van de fotograaf (of zijn camera) achter de koning.

Willem-Alexander en Máxima poseren als een echte Barbie en Ken in de paleiszaal. Koningin Máxima draagt een roze sprookjesjurk die ze eerder dit jaar droeg bij het staatsbezoek aan België en is gedecoreerd met het prachtige Stuartdiadeem in haar haar met bijpassende ketting en armband. 

Koning Willem-Alexander draagt het Ridder-Grootkruis in de Militaire Willemsorde en de ster van het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw, ook is het Elfstedenkruisje van de partij. Koningin Máxima draagt het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw en de ster van het Grootkruis in de Huisorde van Oranje. 

                                                                  Foto's: Anton Corbijn/RVD

Meer op komst
Vlak voor de kerstdagen kunnen we waarschijnlijk nog een glamoureus foto uit deze serie verwachten met de drie prinsessen erbij, en nog wat eerder - 7 december - verschijnt er waarschijnlijk van de Prinses van Oranje ook een staatsieportret ter gelegenheid van haar twintigste verjaardag.

1 opmerking:

  1. Wauw, wat een prachtige mooie staatsieportretten. Geweldig mooi en maar afwachten wta ons nog meer te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen