Gravin Eloise presenteert eigen kinderboek over duurzame mode | De Oranjes

vrijdag 3 november 2023

Gravin Eloise presenteert eigen kinderboek over duurzame mode

Gravin Eloise trad vandaag in de voetsporen van haar moeder. Na in 2021 al een boek 'Learning bij doing' geschreven te hebben, heeft de oudste dochter van Prins Constantijn en Prinses Laurentien zich nu gericht op kinderen. In samenwerking met Giel de Winter en de campagne 'Schone Kleren' maakte ze het prentenboek 'Kleren genoeg!' over fast fashion. In Hilversum las ze een groep kinderen voor uit het boek. Zelf droeg Eloise ook een kledingssetje uit het jaar 2004/2005.
Enkele jaren geleden wisten maar weinig mensen wie Gravin Eloise was totdat haar nichtje, Prinses Alexia, onverwachts - via deze website - met haar Instagramaccount over mode in de spotlights stond. Hoewel Alexia wat meer naar de achtergrond verdween greep in die periode Eloise juist de kans om een openbaar Instagramaccount te openen. Binnen een korte periode volgden vele mensen haar. De hoofdpersoon in het kinderboek heet Vivian - wellicht een knipoog naar de auteur van deze website ;) 

Aanvankelijk had ze ook een account over hun hond, maar ook Eloise ging zich meer op mode richten. Door haar populariteit kreeg ze de bijnaam gravinfluencer en het leverde haar ook veel activiteiten op búiten sociale media. In 2021 opende ze een expositie Layered in de Beurs van Berlage en schreef ze het boek 'Learning by doing'. In november 2021 was ze te zien in de YouTube-serie Het Jachtseizoen van StukTV, waarin ze een ontsnapte gevangene speelde die vier uur lang uit handen van een team van StukTV diende te blijven. Eerder dit jaar deed ze mee aan het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje in Zuid-Afrika. Toen zij in de eerste aflevering in haar badpak verscheen zorgde dit voor commotie. Ze is verder een vaak gevraagde gast op premières en bij evenementen zoals de Gay-Pride afgelopen zomer. 

Vandaag had Eloise's boekpresentatie niet zozeer meer een 'BN-er gehalte' maar trad ze in de voetsporen van haar moeder, Prinses Laurentien. Het prentenboek 'Kleren genoeg!' gaat over fast fashion. Kinderen op een basisschool in Hilversum hadden de primeur en mochten luisteren naar Eloise van Oranje die enkele pagina's uit het boek voorlas. "Het was echt zo leuk. Dan zie je die kleine kinderen, nieuwsgierig en door het boek aan het bladeren. Dan denk ik: wat ik nu heb gemaakt, wordt gewoon gelezen en gezien door de kinderen voor wie je het doet. Ik vind het echt te schattig." aldus Eloise die ook nog eens - net als haar moeder - na het verhaal leuke gesprekjes voerde met de kinderen. 

Het boek 'Kleren genoeg!' is van 6 tot en met 9 november gratis verkrijgbaar bij Kruidvat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten