Koningin Máxima adopteert drie egels voor paleistuin | De Oranjes

vrijdag 24 november 2023

Koningin Máxima adopteert drie egels voor paleistuin

Koningin Máxima verscheen vandaag met een egel in haar hand op het Instagramaccount van het Koninklijk Huis. De koningin heeft drie egels geadopteerd van de egelopvang en ze vrijgelaten in de paleistuin. Wellicht heten de egels Amalia, Alexia en Ariane.. 


De koningin steunt met haar actie de egels in Nederland, die het steeds moeilijker hebben. ‘Door warme zomermaanden zitten de wormen dieper in de grond en zijn er minder kruipende insecten. Bij egelopvangen komen de laatste jaren steeds meer zieke, verzwakte of aangereden egels binnen. Ook het leefgebied van de egel is kleiner geworden door bebouwing en toenemend verkeer’, aldus Máxima. 

In onze eigen tuin, van vijf bij vijf meter, woont al twee jaar een grote dikke egel en sinds enkele maanden ook een wat kleinere egel. Overdag slapen ze in de schuur en 's avonds en 's nachts eten ze kattenbrokjes (van Basje) die ik elke avond neerzet. Overdag zie ik ze niet dus heb ik ook nog geen goede foto kunnen maken. 

Een tip voor Koningin Máxima en iedereen: kattenbrokjes vinden ze heerlijk en ze komen snel aan in gewicht wat cruciaal is voor de winterslaap.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat jullie in de tuin ook een egel en een baby egel. Mijn tuin is wel iets groter, maar gras met veel bloembakken, dus daar zullen ze niet komen, wel veel kikkers, vlakbij is een sloot, dus ze zijn zo aan het land en in de tuinen.
    Wat betreft Maxima, ja, die is wel wat groter en zij kan ze adopteren. Wel leuk dat ze het doet.

    BeantwoordenVerwijderen