Koningin Máxima draagt creatie Iris van Herpen bij opening tentoonstelling in Parijs | De Oranjes

dinsdag 28 november 2023

Koningin Máxima draagt creatie Iris van Herpen bij opening tentoonstelling in Parijs

Natúúrlijk droeg Koningin Máxima vanavond een ontwerp van Iris van Herpen bij de opening van de tentoonstelling ‘Iris van Herpen: Sculpting the Senses in het Musée des Arts Décoratifs’ in Parijs.
De jurk die Máxima vanavond droeg komt wellicht bekend voor ; voor haar vijftigste verjaardag droeg de Koningin ook al eens een jurk van de hand van de ontwerpster waarin overeenkomstige lijnen te zien zijn.
Het Musée des Arts Décoratifs, het grootste museum voor decoratieve kunsten in Europa, heeft Van Herpen uitgenodigd te exposeren als eerbetoon aan haar vooruitstrevende ontwerpen. Van Herpen combineert traditioneel couture vakmanschap met het gebruik van innovatieve technieken. Deze tentoonstelling brengt de essentie van het werk van Van Herpen waarbij mode, hedendaagse kunst, design en wetenschap centraal staan samen. De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van negen thema’s zoals ‘Water and Dreams’ en ‘Skeletal Embodiment’; kenmerkende elementen in de ontwerpen van Van Herpen. Ook is het atelier van Van Herpen nagebootst en kunnen bezoekers zelf het ontwerpproces van nieuwe stukken ervaren.
Máxima hield een openingstoespraak die ze richtte aan het aanwezige presidentenpaar en de ontwerpster zelf. Ze steekt de fascinatie voor Iris van Herpen niet onder stoelen of banken en bedankt ook nog mevrouw Macron voor haar ‘warme belangstelling en betrokkenheid’. Na de opening kreeg Koningin Máxima een rondleiding waar zij sprak met curator Cloé Pitiot en medecurator Louise Curtis en de samenstellers van de negen thema’s. Ook ging Koningin Máxima in gesprek met betrokkenen van het museum en de studio van Van Herpen over de totstandkoming van de tentoonstelling. De tentoonstelling is van 29 november tot en met 28 april 2024 in Parijs te zien. Daarna zal de tentoonstelling doorreizen naar Brisbane, Singapore en Rotterdam. Morgen is Koningin Máxima nog in Parijs om de tentoonstelling Viviane Sassen te bezoeken.

1 opmerking:

  1. Wat een fantastische mooie jurk had de koningin aan. Net zo mooi als die groene uitvoering, die ze o.a. droeg bij het staatsbezoek aan Zweden, tijdens de contraprestatie en in carre in 2021

    BeantwoordenVerwijderen