Nieuwsoverzicht week 45 - 2023 | De Oranjes

zondag 12 november 2023

Nieuwsoverzicht week 45 - 2023

Prinses Margriet was maandag aanwezig bij de viering van het 120-jarig bestaan KNCV Tuberculosefonds. 
Foto: KNCV TB Plus

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben maandagmiddag op Paleis Huis ten Bosch een aantal betrokkenen rond de strijd in Israël en Gaza rond de tafel gebracht. Het koningspaar sprak een afvaardiging van organisaties, maatschappelijke groepen en initiatieven in Nederland rond de situatie in Israël en Gaza. Direct na de aanval in Israël begin oktober gaven Willem-Alexander en Máxima een officiële reactie. Over de schrijnende situatie in Gaza hebben ze echter tot op heden niet gereageerd. 

Koning Willem-Alexander bracht dinsdagochtend een werkbezoek aan het Westerdijk Fungal Biodiversity Instituut in Utrecht. ’s Middags bezocht hij het dorp Hengevelde in de gemeente Hof van Twente, Overijssel. Het bezoek stond in het teken van de thema's en ontwikkelingen die bij de inwoners leven en van de kracht en de uitdagingen van een dorp met een hechte gemeenschap.  
Koningin Máxima heeft dinsdagochtend vertegenwoordigers van gemeenten en maatschappelijke organisaties en jongeren ontvangen op Paleis Noordeinde in Den Haag voor de start van het netwerk ‘Leading Locals’ van MIND Us. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heet voortaan het Cultuurfonds. 

Prinses Beatrix bezocht deze week Curaçao en Aruba. Het bezoek stond in het teken van het werk van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en sociaal-maatschappelijke initiatieven op de eilanden. De Prinses is beschermvrouwe van DCNA.
Ter gelegenheid van het tienjarig Koningschap van Koning Willem-Alexander dit jaar zijn vrijdag nieuwe staatsiefoto's verschenen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De foto’s zijn begin september gemaakt door Anton Corbijn in de Galerijzaal van Paleis Noordeinde.
Foto: Anton Corbijn/RVD
De tweedehands kledingwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond en nu heeft ook Gravin Eloise er één. De winkel is gevestigd op Javastraat 45 in Den Haag, toevallig ook het adres van Hardies Fashion - de favoriete winkel van Prinses Laurentien.
Prinses Beatrix was vanavond bij het balletgala van het Dansersfonds 79.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten