30 maart 2004: Uitvaart Koningin Juliana | De Oranjes

zaterdag 30 maart 2019

30 maart 2004: Uitvaart Koningin Juliana

Vijftien jaar geleden werd Koningin Juliana (zo wordt ze sinds de bijzetting weer officieel betiteld) bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft.

Naar Juliana's wens was gekozen voor de remonstrantse dominee Welmet Hudig-Semeijns de Vries van Doesburgh, bij leven haar gezelschapsdame op het gebied van theologie. Prinses Christina zong op Juliana's verzoek het lied It's a gift to be simple. Onder de klanken van Morgenstimmung van Edvard Grieg daalde de kist met het stoffelijk overschot de trappen af naar de laatste rustplaats.

2 opmerkingen:

  1. Mooie beelden, nou ja mooi, het hoort erbij. een mooie terugblik is het in ieder geval en het deed mij denken aan mijn periode in het ziekenhuis. Ik heb haar overlijden en al die dagen naar de uitvaart toe bekeken vanuit het ziekenhuisbed, waar ik toen op dat moment lag. Sta ik er nu 15 jaar later beter voor. Ik ga dadelijk werken. Fijn weekend alle lezers van Vivian en natuurlijk jij ook Vivian.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja bijzonder hoe (inter)nationale gebeurtenissen ook altijd automatisch doen denken aan gebeurtenissen die je op datzelfde moment in je eigen leven hebt.

      Verwijderen