Koningin Máxima bij jubileumsymposium Qredits | De Oranjes

dinsdag 5 maart 2019

Koningin Máxima bij jubileumsymposium Qredits

Koningin Máxima hield vanochtend in De Rijtuigenloods in Amersfoort een korte toespraak bij het jubileumsymposium ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Qredits-Microfinanciering Nederland. Koningin Máxima sprak in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.


Andere sprekers waren staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en de oprichter en algemeen directeur van Qredits, Elwin Groenevelt. Ook kwamen er enkele ondernemers aan het woord en was er een paneldiscussie over het belang van alternatieve financiering voor ondernemers in Nederland. Na afloop van het plenaire programma hadden zowel Koningin Máxima als staatssecretaris Keijzer gesprekken met de ondernemers.
Qredits heeft als landelijke non-profit kredietorganisatie in de afgelopen tien jaar aan 15.000 startende en bestaande ondernemers een zakelijke lening verstrekt. Het gaat in totaal om 300 miljoen euro. Naast kredietverlening ondersteunt de organisatie ondernemers bij het opzetten en doorgroeien van hun bedrijf. Dit gebeurt door de inzet van 600 ondernemerscoaches. Dit zijn vrijwilligers die zelf een ondernemersachtergrond hebben. De coachingstrajecten zijn een belangrijke factor voor het slagen van de ondernemers. Uit onderzoek van Qredits blijkt dat 90% van deze bedrijven na 3 jaar nog bestaat. Ondernemers kunnen ook voor advies terecht bij de ‘Qredits Academy’ waar diverse trainingen en e-learningmodules worden aangeboden. Sinds enkele jaren is de organisatie ook actief op MBO-scholen met het onderwijsprogramma ‘EigenBaas’. Inmiddels hebben 5000 studenten dit programma gevolgd. In januari 2016 ondertekende Qredits een leningsovereenkomst met de Europese Investeringsbank (EIB) om nog meer ondernemers te kunnen ondersteunen Recent is de Qredits International B.V. opgericht om andere microfinancieringsorganisaties in Europa te adviseren. Sinds 2016 is de organisatie ook actief in het Caribisch deel van het Koninkrijk met kantoren op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten.
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Qredits is tien jaar geleden opgericht op advies van het Comité (destijds de Raad voor Microfinanciering) om ondernemers te ondersteunen die via reguliere banken geen leningen konden aanvragen.

Lees hier de toespraak van de Koningin.

1 opmerking:

  1. Wat enig dat ze dit jurkje weer eens uit de kast heeft gehaald, staat haar goed.

    BeantwoordenVerwijderen