NL Doet: Koning Willem-Alexander helpt bij kinderboerderij De Veenweide in Soest | De Oranjes

vrijdag 15 maart 2019

NL Doet: Koning Willem-Alexander helpt bij kinderboerderij De Veenweide in Soest

Niet morgen, maar vandaag kwam Koning Willem-Alexander al in actie op NL Doet. Na de jubileumviering van de Vereniging docenten Geschiedenis, ging hij naar de voor hem bekende kinderboerderij De Veenweide in Soest.


Op deze kinderboerderij moesten aangemelde vrijwilligers helpen met het inrichten van een sprookjestuin. Willem-Alexander, die er als 6-jarige bij was toen zijn ouders deze kinderboerderij openden, hielp ook graag mee. Koningin Juliana heeft in het verleden ook al eens een bijdrage geleverd door een bokje cadeau te geven.
Kinderboerderij De Veenweide in Soest is meer dan een gewone kinderboerderij. Het is een plek waar mensen terecht kunnen die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo wordt er dagbesteding voor mensen met een beperking of dementie aangeboden en is er dierenverzorging met gebarentaal voor dove kinderen. Ook kunnen ouders met een taalachterstand een taalstage volgen en zo de Nederlandse taal leren. Willem-Alexander sloeg onder meer palen rond de nieuwe paddenstoel en sjouwde daarna, in de stromende regen, met een kruiwagen vol zaagsel om tussen de moestuinpaden aan te leggen. “Gelukkig was het niet al te warm en was er afkoelende regen”, merkte de koning bij vertrek op. Over Máxima zei hij: “Het gaat goed met haar. Echt goed, maar de dokter vond het beter dat ze even rust nam. U hoeft zich geen zorgen te maken”, vertelde de koning.

Video

1 opmerking:

  1. Mooi toch, wat ze elk jaar weer doen voor NL doet. En jammer dat dit jaar Maxima er niet bij is, maar goed, volgend jaar maar weer. Ik hoop dat er zo meer vrijwilligers komen, want zonder hen zijn er geen leuke activiteiten meer voor de ouder wordende mens. Ik werk in een tehuis, waar voldoende vrijwilligers zijn, al hoewel wat is voldoende???

    Ik ken ook tehuizen, waar er maar 2 vrijwilligers zijn en organiseer dan maar eens een activiteit voor de bewoners.

    BeantwoordenVerwijderen