Prinses Laurentien's Dag van de Duurzaamheid | De Oranjes

maandag 10 oktober 2016

Prinses Laurentien's Dag van de Duurzaamheid

Het is vandaag weer de Dag van de Duurzaamheid. Op duizenden basisscholen werd voorgelezen uit 'De wereld van Plastic'. Natuurlijk was ook Prinses Laurentien actief vandaag. Vanochtend las ze voor op basisschool Atalanta in Heerhugowaard, en vanavond hield ze in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een toespraak.


Samen met onder andere meteoroloog Helga van Leur en DJ Gregor Salto bezocht Prinses Laurentien vanochtend OBS Atalanta. Hier werd het nieuwe boek 'De Wereld van Plastic' gepresenteerd. Laurentien las er een stuk uit voor. Daarna werd er een knikkertegel van gerecycled plastic onthuld. Tot slot vond er een dialoogsessie plaats over het thema plastic met kinderen uit de bovenbouw.

Vanavond sprak de prinses in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam ook over het thema duurzaamheid. Volgens Paulette van Ommen, de ex-vriendin van Prins Jaime, die ook in de zaal zat en de volgende foto maakte, zei Laurentien onder andere: "Eigenlijk voelen we ons allemaal soms pubers - stoer, optimistisch en het volgende moment neerslachtig..." De volledige toespraak is helaas (nog) nergens te vinden.

1 opmerking: