Koningin Máxima bezoekt Dutch Design Week en Philips | De Oranjes

dinsdag 25 oktober 2016

Koningin Máxima bezoekt Dutch Design Week en Philips

Net als vijf jaar geleden, bracht Koningin Máxima vandaag een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven. Aansluitend bracht ze in Best een bezoek aan Philips.

De Koningin begon het bezoek met een gesprek met jonge en gevestigde ontwerpers en vertegenwoordigers van DDW en daarna ging ze naar het Klokgebouw waar onder meer de TU/e exposeert. Het thema The Making of komt tot uitdrukking in grote stellages van bamboe. Máxima zag onder meer It's your World expo, waar ontwerpers antwoorden zoeken op duurzaamheidsvraagstukken; Mind the Step, waar Technische Universiteiten Twente, Eindhoven en Delft de toenemende verwevenheid van design en technologie laten zien; en Agri meets Design, waar boeren en designers samenwerken aan innovaties.

Na haar bezoek aan Eindhoven, reisde de Koningin door naar Best waar ze een bezoek bracht aan het Innovatie- en Productiecentrum van Koninklijke Philips N.V. Philips is de winnaar van de Koning Willem 1 prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf. Tijdens haar bezoek kreeg Koningin Máxima uitleg over innovaties van Philips binnen de gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is mobiele monitoring met behulp van een smartphone van zwangere vrouwen in afgelegen gebieden. Verloskundigen kunnen data en echobeelden van de zwangerschap delen met specialisten bij grotere ziekenhuizen, die op afstand meekijken om complicaties te voorkomen. Ook nam Koningin Máxima een kijkje in een hybride operatiekamer: daarin kunnen zowel operaties als radiologische ingrepen worden uitgevoerd. In een fabriekshal sprak zij met medewerkers over de röntgenapparatuur die zij voor digitale beeldgestuurde operaties produceren. Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met een aantal medewerkers van Philips in Best.

1 opmerking: