Koning Willem-Alexander reist met metro door Amsterdam | De Oranjes

dinsdag 11 oktober 2016

Koning Willem-Alexander reist met metro door Amsterdam

Na de lunch met de Hertogin van Cambridge, ging Koning Willem-Alexander richting Amsterdam. Op uitnodiging van burgemeester Eberhard van der Laan bracht de Koning een werkbezoek aan Amsterdam Zuidoost. Gewoon met de metro..Alsof hij niets anders gewend is, checkte Koning Willem-Alexander vandaag met een OV-chipkaart in op station Waterlooplein. Samen met burgemeester Van der Laan reisde hij naar station Ganzenhoef. De Koning had geen zitplaats, maar kon staand wel met meer mensen kletsen. En dat is nou precies waarom dit bezoek werd afgelegd, want bij kinderboerderij De Gliphoeve ging de Koning ook uitgebreid in gesprek met de medewerkers. Deze kinderboerderij heeft als laagdrempelige ontmoetingsplek midden in de Bijlmer een belangrijke sociale functie.  

In jongerencentrum No Limit sprak Koning Willem-Alexander met mensen van diverse afkomst, die de moskee in de buurt bezoeken. Het gesprek ging over de manier waarop ze verbinding zoeken met elkaar en met andere buurtbewoners. Vervolgens sprak hij met de oprichters van IZI Solutions, een kenniscentrum dat coaching, cursussen en trainingen voor jongeren biedt. Het centrum doet ook onderzoek naar de positie van allochtone jongeren en adviseert bedrijven, organisaties en overheden. Tijdens de bijeenkomst vertelden jongeren uit Zuidoost over wat hen in het dagelijks leven bezighoudt, waar zij tegenaan lopen en hoe IZI Solutions hen hierbij helpt.  

Het werkbezoek eindigde in kerkverzamelgebouw ‘De Nieuwe Stad’. De Koning sprak met vertegenwoordigers van verschillende christelijke kerkgenootschappen over hun positie in Zuidoost en de manier waarop zij bijdragen aan het versterken van de sociale samenhang in het stadsdeel. Het kerkcentrum is in 1993 tot stand gekomen en door vijf kerken gerealiseerd.  Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met een aantal betrokken bewoners uit Amsterdam Zuidoost, die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de leefbaarheid en samenleven in de buurt.

2 opmerkingen:

  1. Dit vind ik zo leuk. Ik reis ook met de metro in Amsterdam als ik naar Artis ga. Stel je voor dat dan de koning opeens in de metro staat :)

    BeantwoordenVerwijderen