Koning Willem-Alexander spreekt op congres Brandweer Nederland | De Oranjes

donderdag 6 oktober 2016

Koning Willem-Alexander spreekt op congres Brandweer Nederland

Koning Willem-Alexander was vandaag bij de opening van het Landelijk Congres Brandweer Nederland omdat de Brandweer honderd jaar bestaat. 


In het Wilminktheater in Enschede werd het jaarlijks terugkerende Landelijk Congres Brandweer Nederland dit keer gehouden. Vanwege het jubileum was het thema '100 jaar samenwerkende brandweer'. De Koning hield een toespraak, waarin hij onder andere vertelde over zijn eerste ervaring met een vrijwillige brandweerman op school: "Fantastisch om vandaag bij U te zijn om honderd jaar georganiseerde brandweer in Nederland te vieren. Indrukwekkend om de verhalen uit de praktijk te horen. Vandaag eren wij de 30.000 brandweermannen en -vrouwen die zich inzetten voor onze veiligheid. Onder hen 20.000 vrijwilligers. Mijn eerste kennismaking met een vrijwillige brandweerman was met Meester Piek van klas 5B van de Nieuwe Baarnsche School. Behalve dat hij er elke dag voor zorgde dat wij veilig de trap afdaalden tijdens de pauze, was hij het idool voor elke jongen die ervan droomde brandweerman te worden."

Na zijn bezoek aan het congres, bezocht Koning Willem-Alexander de Twente Safety Campus. Daar kreeg hij een rondleiding door de Risk Factory Twente. Daar leren leerlingen van groep 8 en kwetsbare senioren hoe ze om moeten gaan met onveilige situaties. De Koning keek mee bij een schoolklas die enkele scenario’s beleven.

Bij het Safety Field Lab en Troned sprak de Koning met experts over het trainen van veiligheidsprofessionals en het belang van samenwerking met bedrijven, het onderwijs, kennisinstituten en andere veiligheidspartners. Ook werden diverse demonstraties gegeven door de brandweer over hoe een brand verloopt, hoe deze kan worden geblust en hoe onderzoek wordt gedaan naar oorzaken van brand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten