Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - V | De Oranjes

vrijdag 19 augustus 2016

Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - V

Gisteren was hij even alleen op pad, maar vandaag bezocht Koning Willem-Alexander met zijn gezin weer enkele wedstrijden. Zo waren ze bij de finale van de springruiters, het bokstoernooi met Nouchka Fontijn, en de finale van de dameshockey. Opmerkelijk genoeg was Prinses Alexia er de hele dag niet bij..


Ondanks de royale aanmoediging slaagden de springruiters Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten er met hun paarden niet in een medaille te veroveren in de individuele wedstrijd. Dubbeldam liet in beide rondes alle balken liggen, maar incasseerde wel een strafpunt vanwege tijdsoverschrijding.
De teleurstelling was van de gezichten af te lezen, maar Amalia en Ariane konden uiteindelijk wel weer vrolijk zijn. Voordat ze van de tribune vertrokken gaf Amalia Koningin Silvia van Zweden (die voor hen zat) nog een hand, en Prinses Ariane probeerde het hoedje, wat ze deze week vaak draagt, bij haar vader op te zetten.
De volgende wedstrijd die het gezin (wederom zonder Alexia) bijwoonde was het bokstoernooi met Nouchka Fontijn. Er was reden om te juichen want Fontijn won de halve finale met een score van 2-1 van de Chinese Li Qian.

Aan het begin van de avond gingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met twee van hun dochters naar de hockeyfinale.
De wedstrijd was tot het einde spannend, omdat Groot-Brittannië en Nederland steeds gelijk stonden. Uiteindelijk moest via shoot-outs de wedstrijd bepaald worden. Helaas wist Nederland geen enkele keer te scoren. Er was dit keer dus geen goud voor de hockeydames, maar zilver.

1 opmerking:

  1. Ah die onderste foto, Ariaantje een beetje moe denk ik <3 dan is ze toch nog wel schattig. Zou Alexia er geen zin in gehad hebben?? De bovenste foto vind ik geweldig :)

    BeantwoordenVerwijderen