Koning Willem-Alexander bezoekt Olympisch Dorp, Roeiwedstrijd en Wielrennen | De Oranjes

zaterdag 6 augustus 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt Olympisch Dorp, Roeiwedstrijd en Wielrennen

Koning Willem-Alexander bezocht vandaag het Olympisch Dorp, een roeiwedstrijd en wielrennen op de eerste dag van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 
Foto: RVDSamen met minister-president Mark Rutte arriveerde de Koning per fiets in het Olympisch Dorp. Hij sprak met verschillende sporters, en natuurlijk werd er een groepsfoto gemaakt.
Foto: RVD
Aan het begin van de middag nam Koning Willem-Alexander plaats op de tribune bij het Lagoa Rodrigo de Freitas. Hij moedigde de Nederlandse roeiers aan, die in verschillende rondes in actie kwamen. De boot bij de dames dubbel vier, kende echter een teleurstellende race met een moeizame derde plek. Ook de mannen-twee-zonder racete niet geweldig. Beide boten moeten zich herpakken in de herkansing. Alleen de heren van de lichte-vier-zonder plaatsten zich direct voor een plek in de halve finales.

Helaas zal Koning Willem-Alexander bij die halve finales, en bij vele andere sporten niet meer aanwezig zijn. Voorheen bleef Willem-Alexander nog wel eens een week bij de Olympische Spelen, maar die tijd is voorbij. Vanavond vliegt hij waarschijnlijk weer naar huis. Jammer, want de Olympische Spelen leverden altijd leuke, niet alledaagse, foto's op van de Koning (en aanhang) Ook vandaag bij het roeien. De Koning lijkt te 'poseren' met een oranje vuilnisbak, en laat iets bijzonders op zijn telefoon zien aan de minister-president. Aan het einde van de middag, vlak voor zijn vertrek, was de Koning nog aanwezig bij de finish van het wielrennen.

Wie weet komt de Koning over een week nog wel terug met zijn gezin!

2 opmerkingen:

  1. pffff - hier misschien iemand die het ook opvalt?? Hoe "dikker"/ronder de koning - hoe meer hij in zijn gezicht op zijn moeder lijkt... en na deze zomervakantie - lijkt hij nog meer op zijn moeder!!

    BeantwoordenVerwijderen