Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - III | De Oranjes

dinsdag 16 augustus 2016

Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - III

Het Koninklijk gezin bezocht vandaag, tijdens hun bezoek aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, de kwalificatie springen. Daarna gingen ze naar het Olympisch Dorp en tot slot waren ze bij de rekstokfinale..
Foto: NOC*NSF
Er was weer alle reden tot vreugde, want de Nederlandse springruiters gaan aan de leiding. Nederland deelt de leiding met Duitsland, de Verenigde Staten en gastland Brazilië, die ook drie foutloze ritten lieten optekenen. Acht landen plaatsten zich voor de finale op woensdag.  Ondertussen hielden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ook hun telefoons in de gaten, want er werd vandaag (tot nu toe) maar liefst twee keer goud veroverd. Ferry Weertman werd eerste in het open water tijdens een race van 10 kilometer en zeilster Marit Bouwmeester haalde goud in de Laser Radial.

Vanmiddag bezocht het gezin het Olympisch Dorp. Voor de Koning was het al de tweede keer tijdens deze Olympische Spelen dat hij de Nederlandse sporters daar ontmoette. Bij de ingang van het dorp stapte het gezin van de auto over op fietsen. Ariane nam plaats bij haar vader achterop.

Foto's: NOC*NSF
Voordat Koningin Máxima richting haar fiets kon lopen wachtte een Argentijnse journalist haar op met de vraag: "Heeft u gisteren het Argentijnse team gezien toen het tegen Nederland verloor?" "We zijn blij dat Nederland heeft gewonnen, maar Argentinië heeft zich goed verweerd" was het antwoord van de Koningin. Het hele gezin weer gekleed in Team NL Kleding. Ook al zou je dat niet direct zeggen van Prinses Alexia, die in een rood rokje met blauw/wit geblokt bloesje gekleed ging. De blouse heeft echter dezelfde print als één van de sporters op de groepsfoto die werd gemaakt.
Foto: NOC*NSF
"Het mooiste waar we vanuit moeten gaan is dat iedereen zijn uiterste best doet en hier alles geeft op de Olympische Spelen om een topprestatie neer te zetten. En om dat te mogen zien is fantastisch'' zei de Koning tegen de pers. Na diverse gesprekjes met onder andere de hockeydames, ging het gezin aan het eind van de middag richting de turnhal om hopelijk getuige te zijn van Epke Zonderland die grote kans maakte op een gouden medaille tijdens de rekstokfinale.
Foto: NOC*NSF
Helaas kwam Zonderland tijdens een vluchtelement niet goed uit en viel hij van de rekstok. Net als de rest van Nederland, zal ook het Koninklijk gezin "Néé!" geroepen hebben, waarna ze hun handen voor hun gezicht hielden. Epke vervolgde zijn oefening nog wel, maar was uiteraard kansloos voor een medaille. Wel kreeg hij groot applaus van het Koninklijk gezin.

Het goud ging naar de Duitser Fabian Hambüchen, die als eerste in actie kwam en een score van 15,766 haalde. Het zilver was voor de Amerikaan Danell Leyva met 15,500. De bronzen plak ging naar de Brit Nile Wilson: 15,466. De turner kreeg na afloop ook twee bijzondere telefoontjes. Minister-president Mark Rutte belt normaal gesproken alleen winnaars, maar maakte nu een uitzondering. Ook Koning Willem-Alexander gaf telefonisch zijn 'medeleven' door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten