Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - II | De Oranjes

maandag 15 augustus 2016

Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - II

Vandaag waren Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane getuige van de gouden turnoefening van Sanne Wevers. Ook woonden ze de kwartfinale van de hockeywedstrijd tegen Argentinië bij. De Nederlandse turnster Sanne Wevers veroverde goud met een oefening op de balk. Haar historische prestatie - de eerste Nederlandse turnster met een olympische medaille - werd vanaf de tribune gadegeslagen door een trots Koninklijk gezin.
Ze schreeuwden, zwaaiden en sprongen. En na afloop kon Wevers rekenen op een knuffel van het gezin. "Heel bijzonder" noemde de turnster deze ontmoeting. "Ik ben heel trots dat ik de Koninklijke familie heb kunnen laten zien hoe mooi turnen is."
Máxima droeg tijdens de turnfinale een jas in de kleuren van de Argentijnse vlag. Gelukkig had ze bedacht om een paar uur later, tijdens de kwartfinale van de hockeywedstrijd Nederland - Argentinië een oranje jasje aan te doen. Ze zou er door media, die uit zijn op sensatie, wellicht voor aangezien worden haar vaderland aan te moedigen.
In de stromende regen rekenen de Nederlandse hockeyvrouwen af met Argentinië. Een voorsprong van 3-0 leek ruimschoots voldoende voor de halve eindstrijd, maar toen de Zuid-Amerikaanse vrouwen terugkwamen tot 3-2 werd het nog even spannend. Zeker toen Nederland even met acht tegen elf speelsters kwam te staan in de slotfase. Vanaf de tribune telden de prinsessen de wedstrijd luidkeels af, waarna het hele gezin nogmaals juichte om de winst.De Koning, die inmiddels onder een groene paraplu stond, kreeg onverwachts nog bezoek onder zijn paraplu van een 'selfie- fan'. Aan deze foto te zien staat de vrouw er uiteindelijk alleen op.

2 opmerkingen: