Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 | De Oranjes

zondag 14 augustus 2016

Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016

Vorig weekend woonde de Koning samen met minister-president Rutte de opening van de Olympische Spelen en enkele wedstrijden bij. Na een weekje thuis, vloog hij vrijdag opnieuw naar Rio de Janeiro. Dit keer met zijn gezin!Gisteravond verschenen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op de tribune van het zwembad tijdens de finale van de 50 meter vrije slag. Helaas heeft het juichen van de Koning en Koningin niet geholpen, want zwemster Ranomi Kromowidjojo werd verrassend genoeg slechts zesde.
Vanavond (Nederlandse tijd) waren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, samen met hun dochters, bij de 'medalrace' van windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Door zijn goede prestaties van de afgelopen week was zijn score in het algemeen klassement niet meer door anderen in te halen (net als vier jaar geleden in Londen) Bovendien finishte hij ook vandaag weer als eerste. Het bezoek van het Koninklijk gezin aan de Olympische Spelen begint dus meteen goed met een gouden medaille voor de surfer. De Koning, Koningin, en prinsessen bekeken de race vanaf een wit jacht. Amalia en Ariane droegen zelfs speciale 'Team NL' shirts.

Na zijn overwinning klom van Rijsselberghe op het jacht. Daar werd hij geknuffeld door het hele Koninklijke gezin.


2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat ze er toch nog bij waren en ook de drie prinsesjes. hopende hebben ze met z'n allen een fijne vakantie gehad en dat ze straks weer fris ana hun werkzaamheden kunnen beginnen en ook de prinsesjes aan hun nieuwe schooljaar

    BeantwoordenVerwijderen