Koningin Máxima bezoekt Indonesië - I | De Oranjes

dinsdag 30 augustus 2016

Koningin Máxima bezoekt Indonesië - I

Koningin Máxima is vandaag voor een driedaags bezoek aan Indonesië aangekomen in Jakarta. Ze maakt haar reis in haar functie als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties op het gebied van toegankelijkheid tot financiële diensten. 


Ruim vier jaar geleden bracht Máxima ook al eens een bezoek aan Indonesië in haar VN-functie. Dit keer had ze, vooraf een opiniestuk laten publiceren in de Engelstalige Jakarta Post. Daarin betoogt ze dat technologie de sleutel is tot betere toegankelijkheid tot financiële diensten, met name in een uitgestrekt land als Indonesië. "Zo kan een boer die kilometers van de dichtstbijzijnde stad woont zijn telefoon gebruiken om zaden te kopen en het schoolgeld van zijn kinderen betalen, zonder dat hij zijn werk moet onderbreken om kilometers af te leggen."

Het leuke van dit soort bezoeken is dat de Koningin ook altijd haar kleding afstemt op het te bezoeken land. Bij aankomst op het vliegveld had ze een vest aan die Prinses Mabel ook heeft (of wellicht van haar geleend) Tijdens haar toespraak bij de 'OJK Fintech conference', een bijeenkomst over technologische innovaties in de financiële dienstverlening, droeg de Koningin een kleurrijke rood/bruine jurk met bruine en grijze patronen. In haar toespraak ging ze in op het belang van goede implementatie van de nationale strategie en de mogelijkheden van technologische innovaties voor het bereiken van de doelen. Ook sprak ze met diverse internationale partners zoals de Wereld Bank Groep, het Internationaal Monetair Fonds en het lokale kantoor van de VN over de stand van zaken van inclusieve financiering in het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten