Koningin Máxima komt naar mijn woonplaats Colijnsplaat! | De Oranjes

maandag 22 augustus 2016

Koningin Máxima komt naar mijn woonplaats Colijnsplaat!

Na het bezoek van Wilhelmina, Hendrik en Juliana in 1924, bracht Koningin Juliana in 1964 een bezoek aan Colijnsplaat in het kader van de Deltawerken. Een jaar later opende ze de Zeelandbrug. In de jaren die volgden werd Colijnsplaat in 1989 slechts nog één keer gebruikt om de helikopter met daarin Koningin Beatrix en Prins Claus te laten landen. Dit gebeurde allemaal vóór mijn geboorte. Daarom is de melding van de RVD vandaag over het werkbezoek van Koningin Máxima op 9 september aan Colijnsplaat een echte verrassing! 
Foto: Vivian Kramer (gemaakt in 2014 in Middelburg)Het bezoek staat in het teken van innovaties in de aquacultuursector in Zeeland. Zeeuwse ondernemers, gemeenten en scholieren laten zien wat Zeeland te bieden heeft op het gebied van zilte teelt, mosselinnovaties, onderwijs en kweek van vis op land. Koningin Máxima start haar werkbezoek bij zagerkwekerij Delta Farms in Colijnsplaat. Aansluitend vaart Koningin Máxima mee met een traditionele mosselkotter van Colijnsplaat naar Zierikzee. Hoewel het waarschijnlijk moeilijk gaat worden iets te zien, hoop ik haar toch minstens een paar seconden te kunnen zien/fotograferen.. Maar het idee dat ze hier naartoe komt is al bijzonder genoeg. In kaartjes naar het Koninklijk paar schreef ik regelmatig dat ik het leuk zou vinden als ze eens in Colijnsplaat zouden komen. Ik had nooit verwacht dat het ook ooit echt zou gaan gebeuren.

Koningin Máxima sluit het werkbezoek af op het Pontes Pieter Zeeman college in Zierikzee, waar ze scholieren en gastdocenten van de Zilte Academie Zeeland (ZAZ) ontmoet, een onderwijs- en expertisecentrum voor koken met Zeeuwse producten.

Meer informatie: koninklijkhuis.nl

15 opmerkingen:

 1. Leuk voor je en ik denk dat je er naar uitkijkt, welnu ik ook naar je verslagje en naar je mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt geweldig voor je Vivian!! Ik moest gelijk aan jou denken toen ik het persbericht ontving in mijn mailbox :-) Enne wie weet kun je de Koningin wel goed zien bij het Pontes Pieter Zeeman college!

  Anders gewoon een perskaart aanvragen, die krijg je vast wel als grootste fan van Colijnsplaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop iets te zien hier in de haven, en dan misschien nog proberen bij het vertrek in Zierikzee.. Een perskaart zou fantastisch zijn! Maar hoe krijg ík die? :)

   Verwijderen
  2. Gewoon mailen naar het mailadres wat onderaan het persbericht in de mail staat ;)

   Verwijderen
  3. Probeer de RVD eens Vivian: rvd.pers.kh@minaz.nl

   RoyalBrbant

   Verwijderen
 3. RVD bellen of mailtje met link van deze homepage sturen.... en wij duimen mee, dat het lukt. Wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor jullie reacties! Maar ik ga het maar niet 'aanvechten' of ik een perskaart kan bemachtigen terwijl ik geen pers ben :) Hopelijk kan ik nog iets van haar bezoek zien.. ook al is de kans klein. Dan maar gewoon weer pech :) Het idee dat ze hier is geweest is al bijzonder :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik de aankomsttijd vraag en de plaats waar zij arriveert dan krijg ik altijd reactie terug met de juiste informatie. Ik stuur deze vragen altijd aan het mailadres: rvd.pers.kh@minaz.nl
   Ik krijg altijd van de RVD van dat mailadres bericht terug.
   Ik zou het dus toch proberen. Ik vraag nooit een perskaart aan en toch krijg ik de informatie.

   Verwijderen
  2. Dat e-mailadres gebruik ik ook altijd, maar mij geven ze geen informatie. Hoogstens een mailadres van een andere instantie o.i.d. waar ik vervolgens ook niets van hoor.. Een programma zou ik nu toch wel eens blij mee zijn. Moet me toch kunnen voorbereiden en weten hoeveel tijd overal tussen zit, of er überhaupt wat te zien valt e.d.

   Verwijderen
  3. Vivian, als je mij even rond 5 september even een mail stuurt, ga ik voor jou aan een contactpersoon van de RVD die ik zeer vaak mail de tijden vragen. Hij antwoord altijd!

   Bovenstaand mailadres wat Wills vermeld kun je ook proberen maar men heeft liever dat je daar als fan niet naar toe mailt omdat het een mailadres voor de pers is.

   Verwijderen
 5. Wat ontzettend leuk zeg, ik had nog nooit van deze plaats gehoord :) De foto die bij dit bericht staat is ook prachtig, ik hoop voor je dat je wat kunt zien als ze komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Da's een foto die ik gemaakt heb in 2014 in Middelburg. Mijn favoriete foto. Kans om zo'n foto nog eens te maken krijg ik waarschijnlijk nooit meer, maar het is heel fijn om regelmatig aan dat moment terug te denken.

   Verwijderen
  2. Dat was echt geweldig toen! Ik heb toen 6 uur in de trein gezeten die dag, maar het was mij alles waard.

   Verwijderen
 6. Het is een schitterende foto en inderdaad een goede herinnering voor je om vaak aan terug te denken.

  BeantwoordenVerwijderen