Koning Willem-Alexander gearriveerd in Rio de Janeiro | De Oranjes

donderdag 4 augustus 2016

Koning Willem-Alexander gearriveerd in Rio de Janeiro

Koning Willem-Alexander is vanavond, plaatselijke tijd, gearriveerd in Rio de Janeiro waar hij dit weekend een deel van de Olympische Spelen zal bijwonen. 
De Koning vloog woensdag vanuit Athene naar Nederland om vanuit daar samen met minister-president naar Brazilië te vliegen. Als erelid van het Internationaal Olympisch Comité werd hij door voorzitter Thomas Bach verwelkomd en schoof hij aan bij het diner dat georganiseerd was door het IOC. Vrijdag is Koning Willem-Alexander bij de officiële opening van de Olympische Spelen in het Maracanã-stadion. Zaterdag brengt hij een bezoek aan de Nederlandse sporters in het Olympisch dorp en woont hij enkele wedstrijden bij.

Hoewel de RVD niets bekend heeft gemaakt over eventuele aanwezigheid van Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane, is het bijna niet te voorstellen (na alle voorgaande edities) dat zij niet bij de Olympische Spelen zullen zijn. Wellicht duiken ze dus dit weekend toch nog op.

1 opmerking:

  1. Ben benieuwd, ja of de prinsesjes en de koningin er zijn. Maar ik denk ook wel dat ze ergens in het weekend wel even opduiken.

    BeantwoordenVerwijderen