Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - IV | De Oranjes

woensdag 17 augustus 2016

Koninklijk gezin bij Olympische Spelen 2016 - IV

Het Koninklijk paar was, zoals verwacht, vandaag aanwezig bij de landenfinale van de springruiters. Vanavond gingen ze naar het atletiekstadion. De teamfinale van de springruiters was erg spannend. Dat is alleen al af te lezen aan de gezichten van het Koninklijk gezin. Met een papier in hun hand hielden ze de scores nauwkeurig bij. Af en toe spraken ze met 'collega' Koning Carl Gustaaf van Zweden, die achter hen zat.
Ondanks de Koninklijke aanmoedigingen, lukte het de Nederlandse ruiters; Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders niet om het podium te bereiken. De ruiters pakten achttien strafpunten en werden daarmee laatste. Dinsdag zag het gezin nog hoe de ploeg de kwalificaties zonder problemen doorkwam, maar helaas resulteerde dat niet in een medaille vandaag.
Vanavond was het Koninklijk gezin in het atletiekstadion waar ze zagen hoe Martina in de halve finale tweede werd, en dus door is naar de finale. Even later kwam de finale 200 meter vrouwen. Er was reden om te juichen, want Dafne Schippers won een zilveren medaille. Al was Schippers zelf daar minder blij mee..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten