Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij symposium 'Orchestras Alive' | De Oranjes

woensdag 8 juni 2016

Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij symposium 'Orchestras Alive'

Vanavond waren Koningin Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix bij het symposium 'Orchestras Alive' in het Koninklijk Paleis Amsterdam.


Sprekers waren Chad Smith, Chief Operating Officer van de Los Angeles Philharmonic en Susanna Mälkki, als dirigent onder meer actief bij de Los Angeles Philharmonic.   Het symposium richtte zich op ‘grote’ symfonieorkesten, waarvan er in Nederland nog circa tien zijn. Dergelijke symfonieorkesten zijn in de 18e eeuw ontstaan. Met name de betekenis van het symfonieorkest in de 21e eeuw stond tijdens het symposium centraal. Doel was om degenen die zich sterk maken voor het symfonieorkest in ons land te inspireren, bijvoorbeeld met succesvolle ervaringen uit het buitenland. Volgens de initiators zijn symfonieorkesten namelijk nog steeds van grote betekenis. Ze zijn onze verbinding met de ‘schatkist’ aan muzikaal repertoire sinds de 18e eeuw. En ze kunnen een belangrijke rol spelen in de gemeenschap, ook voor jongeren.

1 opmerking:

  1. Jammer, er stond blijkbaar niemand voor het paleis voor fotos. Ik heb ook geen fotos ontdekt... dit is staatsbezoek aan duitsland of niet?

    BeantwoordenVerwijderen