Koning Willem-Alexander bezoekt Marechaussee en Joodse school | De Oranjes

dinsdag 21 juni 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt Marechaussee en Joodse school

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een werkbezoek aan het Hoog Risico Beveiligingseskadron (HRB) van de Koninklijke Marechaussee in Den Haag en Amsterdam.
Foto: Ministerie van DefensieZoals hij gisteren al in zijn oproep op twitter liet zien, droeg de Koning een witte anjer op zijn jas. Dit doet hij nu al enkele jaren in de week voor Veteranendag. Het werkbezoek van de Koning begon bij de Koningin Beatrix Kazerne in Den Haag.

Daar kreeg hij een presentatie over het HRB. Aansluitend werd een toelichting gegeven op onzichtbare beveiligingsmaatregelen en dynamische beveiligingspatrouilles.

Vervolgens reed de Koning mee met een dynamische beveiligingspatrouille naar mobilisatiecomplex Maaldrift in zijn woonplaats Wassenaar. Daar woonde hij enkele onderdelen en demonstraties bij van de HRB-opleiding en sprak hij met opleiders en cursisten over de opleiding en hun ervaringen.
Foto's: Ministerie van Defensie
Het werkbezoek werd afgesloten bij de Joodse Scholengemeenschap Maimonides in Amsterdam, die wordt beveiligd door het HRB in samenwerking met de Nationale Politie en Stichting Bij Leven en Welzijn. Het was voor het eerst dat een Joodse school door een regerend vorst wordt bezocht.

1 opmerking: