Brugklasjaar Prinses van Oranje bijna klaar | De Oranjes

donderdag 2 juni 2016

Brugklasjaar Prinses van Oranje bijna klaar

Nog een paar weken en dan zit het eerste schooljaar van Amalia op het Gymnasium Sorghvliet er weer op. Zonder twijfel zal ze met een goed rapport overgaan naar de tweede klas. Na het project 'Duitse vakantiemarkt' zijn er voor de brugklassers van het Sorghvliet eindelijk weken aangebroken waarin er minder geleerd hoeft te worden.
Foto: Koning Willem-Alexander

Afgelopen maandag begon voor de Prinses van Oranje meteen sportief. Waar andere scholen meestal op een vrijdag vlak voor de zomervakantie de sportdag plannen, moesten de brugklassers van het Sorghvliet nu al op het sportveld aan de slag met hockey, voet - en softbal. Wie niet beter weet zou denken dat Amalia bij geen enkele activiteit op school aanwezig is, maar sinds de foto's van de Open Dagen (waarop de prinses veelvuldig te zien was) screent het Sorghvliet iedere foto goed vóórdat het album online gaat. Regel op de school is dat leerlingen geen foto's van de Prinses van Oranje maken en die vervolgens op internet zetten. Als je als bestuur deze regel verzint, moet je natuurlijk zelf ook het goede voorbeeld geven. Vooral op foto's waar een heleboel leerlingen staan is dat moeilijk. Ondanks de goede screening, is er in het sportdag-album toch één 'Amalia-foto' blijven staan. Van de zijkant. Zeer onschuldig. Alleen maar blond haar, een stukje wang en een stukje jas. Maar toch ;)

De Prinses van Oranje leek voor de buitenwereld ook te ontbreken op de 'Duitse Vakantiemarkt'. Net als haar ouders, maar die konden er ook écht niet bij zijn. Amalia was wel degelijk aanwezig, want dit is namelijk een verplicht project voor alle eersteklassers. Terwijl het Koninklijk paar dineerde met het Corps Diplomatique, richtte Amalia met haar groepje een stand in. Een maand lang was er gewerkt om zo'n mooi mogelijke stand te produceren. De leerlingen moesten een reisgids schrijven, vol met informatie over een gekozen stad, streek of gebied in een van de Duitstalige landen. Daarna kwam het inkopen doen, koken en bakken om de lekkerste hapjes klaar te maken. Rond half acht kwamen alle ouders (behalve het Koninklijk paar) op school. Behalve hapjes eten, werden ze ook aan het werk gezet. Op een boekingsformulier moesten ze de nummers van de twee mooiste stands opschrijven om hun reisbestemming te ‘boeken’.

Inmiddels is de prinses opnieuw 's ávonds nog op school geweest. Dinsdag 31 mei was er een muziek - en dansavond voor de hele school. De komende weken van Amalia zien er ongeveer zo uit; morgenmiddag is ze na 11.20 uur al vrij omdat het dan personeelsmiddag is. Volgende week zijn er theaterdagen voor alle 1e klassen. Op maandagavond 13 juni moet de prinses opnieuw 's avonds naar het Sorghvliet voor een toneelavond Engels. De volgende dag staat er een expeditie naar Blijdorp op het programma. Op donderdag 23 juni is Amalia al om 12.00 uur uit vanwege een studiemiddag en op donderdag 30 juni vind er, ter afsluiting van het schooljaar, een tennistoernooi en schoolfeest plaats. Een dag later, 1 juli, moeten de boeken ingeleverd worden en wordt het rapport overhandigd. Als de Prinses van Oranje de week daarna niet mee gaat naar het zeilkamp (is niet verplicht) heeft ze vanaf dan al vakantie. De laatste activiteit in de schoolagenda van de prinses is waarschijnlijk op 8 juli, de fotosessie..

4 opmerkingen:

 1. Inderdaad, ook voor Amalia zit de brugklas er op over een paar weken, net als bij zovelen. Leuke dagen in het vooruitzicht voor de prinses voor de vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel hartelijk dank "speurneus" voor dit leuk bericht ;-). Met veel plezier zitten lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die vakantie heeft ze dan ook zeker verdient! Mooie tekst heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge jonge wat ben je veel te weten gekomen..

  BeantwoordenVerwijderen