Prinses van Oranje doet mee aan Springwedstrijd in Etten-Leur | De Oranjes

donderdag 30 juni 2016

Prinses van Oranje doet mee aan Springwedstrijd in Etten-Leur

De Prinses van Oranje heeft zaterdag met haar paard Safary meegedaan aan een paardrijwedstrijd in Etten Leur. Amalia neemt al enkele jaren deel aan wedstrijden, maar op wat onduidelijke foto's na, was daar nooit veel informatie over te vinden.
Foto: Jeroen van der Meyde/RVD




De prinses schijnt zich ingeschreven te hebben onder een andere naam. Daardoor wist niemand, ook de organisatie niet, dat er een prinses zou deelnemen aan de Blom's Ponydagen. Terwijl Koning Willem-Alexander in Den Haag het Veteranendefilé afnam en Prinses Beatrix het paardenevenement CHIO bezocht, reed Koningin Máxima met haar ouders en Amalia en Ariane naar Etten-Leur. Bij het parcours werd Amalia door één meisje herkend. Het meisje vroeg of ze een selfie konden maken. "Nee, ik wil me nu even voorbereiden op m'n rit, maar straks gaan we een foto maken" luidde het volwassen antwoord van Amalia. Toen Amalia eenmaal op haar paard zat werd ze gewoon omgeroepen als 'Amalia van Oranje op haar paard Safary' aldus Marc van der Linden die dit gisteravond in RTL Boulevard vertelde.

Aangemoedigd door haar moeder, opa en oma Zorreguieta en zusje Ariane, legde de prinses een foutloos parcours af. Maar voor de winst was ze helaas niet snel genoeg. Ze werd uiteindelijk 11e van de 28 deelnemers. Zo'n drie uur later vertrok het gezelschap weer richting Wassenaar, waar de volgende dag de verjaardag van Alexia gevierd zou worden. Toen Amalia vanaf de achterbank plotseling het meisje weer zag die aan haar gevraagd had samen op de foto te gaan, liet ze haar moeder de auto stoppen. De prinses stapte uit om alsnog de foto met het meisje te maken.

1 opmerking:

  1. Ah, wat lief van Amalia! En heel goed gedaan, wie weet volgende keer prijs..

    BeantwoordenVerwijderen