Koning Willem-Alexander bezoekt Stadsbank en Wijkcentrum in Enschede | De Oranjes

dinsdag 7 juni 2016

Koning Willem-Alexander bezoekt Stadsbank en Wijkcentrum in Enschede

In de reeks werkbezoeken met staatssecretarissen was vandaag Jetta Kleinsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de beurt. Koning Willem-Alexander bracht samen met haar een bezoek aan Enschede. 
Foto: Herman Zonderland/SZWIn Enschede werden achtereenvolgens de Stadsbank Oost Nederland en Wijkservicecentrum West bezocht. De medewerkers en cliënten van de Stadsbank waren behoorlijk verrast door het bezoek, omdat het een onaangekondigd was. De Koning en de staatssecretaris werden ontvangen door wethouder Patrick Welman. Tijdens een rondleiding is gesproken met onder meer medewerkers van de Stadsbank en Schuldhulpmaatje over wat zij tegenkomen in hun dagelijks werk.  Daarnaast was er een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van de Belastingdienst, Centraal Justitieel Incassobureau, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, DIVOSA (vereniging van leidinggevenden in het sociaal domein) en NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren). Met deze organisaties werd gesproken over hun rol in schuld- en armoedebestrijding en de samenhang van lokaal en rijksbeleid. Ook is gesproken met enkele inwoners, die door Schuldhulpmaatje en de Stadsbank worden of zijn geholpen om van de schulden af te komen.
Foto: Herman Zonderland/SZW
Het werkbezoek werd afgesloten bij het Wijkservicecentrum West. Daar is gesproken met inwoners met armoede- en schuldenproblematiek en hun wijkcoach. Ook werd aan de hand van twee casussen uitleg gegeven over de werkwijze van het wijkteam.  Tenslotte is gesproken met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties als Stichting Leergeld, Fonds Bijzondere Noden Enschede en Ten Cate Human Help Foundation die zich inspannen om armoede- en schuldenproblematiek te voorkomen en tegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten