Koning Willem-Alexander bij Bilderbergconferentie | De Oranjes

zondag 12 juni 2016

Koning Willem-Alexander bij Bilderbergconferentie

Koning Willem-Alexander was deze week in Dresden bij de geheimzinnige Bilderbergconferentie. Het is voor het eerst dat hij als Koning, en zonder zijn moeder, aanwezig is.


Koning Willem-Alexander werd donderdag gezien bij het hotel Taschenbergpalais in Dresden, samen met burgemeester Aboutaleb en minister-president Rutte. Voor het eerst was Prinses Beatrix, die sinds 1976 een vaste bezoeker was, er niet bij. Na de troonswisseling in 2013 bleef zij de eerste jaren de mystieke conferentie bezoeken, zoals ze sinds 1976 al deed. Vanaf dat jaar verving ze haar vader, Prins Bernhard, die destijds verstrikt raakte in de Lockheed-affaire. Bernhard was in de jaren vijftig één van de oprichters van de groep, die in 1954 voor het eerst bijeenkwam in het Bilderberg-hotel bij het Gelderse Oosterbeek.

Beatrix introduceerde haar zoon in 2001 en 2008 al bij het besloten gezelschap, dat nooit mededelingen naar buiten brengt over de besproken onderwerpen. Of Koning Willem-Alexander t/m vandaag gebleven is, is ook niet bekend. Zijn agenda had in ieder geval geen andere activiteiten meer sinds woensdagavond.

1 opmerking:

  1. Gaan wij kijken wie er 2017 gaat - deze keer zat Beatrix bij haar eigen "spierfonds" ;-)

    BeantwoordenVerwijderen