Koningin Máxima geeft startsein Burendag 2016 | De Oranjes

donderdag 9 juni 2016

Koningin Máxima geeft startsein Burendag 2016

Koningin Máxima werd vandaag enthousiast welkom geheten op Urk waar ze het startsein kwam geven voor de landelijke Burendag, dat dit jaar op 24 september wordt gehouden. 
Foto: Bart Homburg/Oranje FondsHet bleef niet bij zwaaien, lachen en snel naar binnen lopen toen Koningin Máxima vanochtend uit de auto stapte. Via een spandoek werd haar gevraagd met een schoolklas op de foto te gaan, wat ze gehoorzaam deed. Binnen sprak ze vervolgens eerst met bewoners van het huizenblok dat is getroffen door de gasexplosie van 3 juni. De explosie ontstond na een gaslek. Er moeten zes huizen worden gesloopt. De bewoners van die zes huizen waren allemaal uitgenodigd voor de besloten bijeenkomst.

Aansluitend gaf Koningin Máxima het startsein voor de landelijke inschrijving voor Burendag. De Koningin schrok wel even van het harde geluid dat uit de toeter kwam. Het is natuurlijk de bedoeling dat heel het land het startsein kon horen ;) Burendag wordt jaarlijks georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen buren, wat blijkbaar belangrijk gevonden wordt door menigeen.
Foto: Bart Homburg/Oranje Fonds

1 opmerking: