Koningin Máxima in Mexico voor de VN | De Oranjes

dinsdag 21 juni 2016

Koningin Máxima in Mexico voor de VN

Koningin Máxima was vandaag in Mexico-stad voor de lancering van het 'Nationaal beleidsplan voor Inclusieve Financiering'. Ze hield een toespraak in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het 'Nationaal beleidsplan voor Inclusieve Financiering' is een leidraad voor de verbetering van toegang tot financiële diensten voor de bevolking van Mexico. Het Mexicaanse ministerie van Financiën en Publieke Kredieten (SHCP), de Nationale Commissie voor Verantwoord Bankieren (CNBV), de Centrale Bank van Mexico en andere partners hebben in de afgelopen jaren deze nationale strategie ontwikkeld voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten. Te denken valt aan een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen. Dit kan bijdragen aan de economische ontwikkeling van de Mexicaanse bevolking.

Koningin Máxima ging in haar toespraak onder meer in op de kansen en uitdagingen die er liggen om het nationaal beleidsplan tot uitvoering te brengen. Bijvoorbeeld het verruiming van bankfaciliteiten en agentschappen om de financiële diensten fysiek beter toegankelijk te maken en op de financieringsmogelijkheden voor de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf.

Naast de toespraak had Koningin Máxima een ontmoeting met president Enrique Peña Nieto. Ook sprak ze onder anderen met de minister van Financiën, Luis Videgaray, en de president van de Centrale Bank van Mexico, Agustín Carstens. Daarnaast woonde ze een paneldiscussie bij met vertegenwoordigers uit de financiële en technologiesector over hoe technologie de toegang tot financiële diensten kan verbeteren.

Video:

In 2009, 2011 en 2012 bracht Koningin Máxima als speciale pleitbezorger van de VN bezoeken aan Mexico. Ook sprak ze de afgelopen jaren bij diverse andere internationale gelegenheden met de autoriteiten van Mexico over de voortgang van de nationale strategie voor inclusieve financiering. Ze is, zo kun je wel stellen, nauw betrokken bij dit plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten