Koning Willem-Alexander geeft startsein Wereld Bloeddonordag | De Oranjes

dinsdag 14 juni 2016

Koning Willem-Alexander geeft startsein Wereld Bloeddonordag

Koning Willem-Alexander heeft vandaag de opening verricht van Wereld Bloeddonordag. Met deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap.



Bij bloedbank Sanquin in Amsterdam onthulde de Koning een ballon met de tekst 'Thank you, blood donors!'. Wereld Bloeddonordag is een van de acht gezondheidsdagen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats. De officiële start is iedere keer in een ander land. Eén op de vier Nederlanders heeft ooit bloed nodig. In die behoefte wordt voorzien door bijna 400.000 vrijwillige bloed- en plasmadonoren. Wereld Bloeddonordag is ieder jaar op 14 juni, de geboortedag van de ontdekker van de bloedgroepen, de Oostenrijks-Amerikaanse arts Karl Landsteiner (1868-1943).

1 opmerking:

  1. Een mooi iets zowel van de koning dat deze er aandacht aan besteed, maar ook voor ons allemaal. ik ben altijd donor geweest, maar ja, als je zelf een keer bloed moet hebben, dan mag je zelf niet meer geven, maar ben altijd blij geweest dat ik ook mocht ontvangen, want als je dit zelf nodig hebt, ben je blij dat er mensen zijn, die geven

    BeantwoordenVerwijderen