Restauratie Koningssloep voltooid | De Oranjes

woensdag 14 oktober 2015

Restauratie Koningssloep voltooid

De restauratie van de Koningssloep is voltooid. Vanaf morgen is het vaartuig weer te bekijken in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.
Foto: Anefo


Het is al acht jaar geleden dat de Koningssloep voor het laatst bij het museum te zien was. In al die jaren is er hard gewerkt om de sloep gebruiksklaar te maken en te voorzien van een nieuwe laag verf. De sloep is sinds afgelopen maandag in etappes van Hoogwoud naar Amsterdam vervoerd op een trailer, onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee. Vanaf vandaag heeft hij een plekje gekregen in een speciaal ontworpen schiphuis bij het museum.

In 2013 kwam de Koningssloep weer even ter sprake naar aanleiding van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De 'Gouden Koets te water' was toen echter nog niet klaar om te gebruiken. Nu de restauratie voltooid is, is er, net als bij de Glazen Koets, ook voor de Koningssloep misschien weer kans dat hij door de Koninklijke familie gebruikt gaat worden. Voor het laatst werd de sloep gebruikt in 1962 tijdens de viering van het zilveren huwelijk van Koningin Juliana en Prins Bernhard.

4 opmerkingen:

  1. Zou leuk zijn als ze 'm eens van stal halen, op Koningsdag of zo ;) Wat een mooie kopfoto en leuk lettertype van de bericht-pagina's ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou inderdaad gaaf zijn als ze ´m bij bijzondere gelegenheid gebruiken!!

    BeantwoordenVerwijderen