Koninklijk paar met dochters al in China | De Oranjes

woensdag 21 oktober 2015

Koninklijk paar met dochters al in China

Voorafgaand aan het staatsbezoek zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima al met hun dochters in China om daar de herfstvakantie door te brengen.

Het midden van het land heeft deze week herfstvakantie, dus besloten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met hun dochters alvast een toeristische week in China te beleven. Het gezin zou onder andere gezien zijn bij het Terracottaleger in Xi'an. Dat zijn 9099 beeldjes die de eerste Chinese keizer mee het graf in nam.  Als op zondag het staatsbezoek begint, zijn de prinsessen weer onderweg naar huis.

De politiek ziet het privébezoek van de Koning aan China als negatief. "Het haalt een groot deel van de kracht weg van zijn betoog over mensenrechten als hij eerst vakantie viert in dat land”, zei D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. "Als er eerst foto’s van een lachend koninklijk gezin op de Chinese Muur verschijnen en bij het staatsbanket begint de Koning over de mensenrechten, dan versterkt dat de Nederlandse positie niet.” Maar of die foto's nu wel of niet worden gemaakt; vanwege de mediacode mogen ze toch niet worden gepubliceerd..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten