Prinses Beatrix opent tentoonstelling over Rembrandt en Vermeer in Boston | De Oranjes

maandag 5 oktober 2015

Prinses Beatrix opent tentoonstelling over Rembrandt en Vermeer in Boston

Prinses Beatrix vloog speciaal naar de Verenigde Staten om vandaag in Boston de tentoonstelling Class Distinctions: Dutch Painting in the Age of Rembrandt and Vermeer in het Museum of Fine Arts te openen.
Foto: Museum of Fine Arts


De prinses kreeg een rondleiding langs de tentoonstelling die aan de hand van schilderijen en gebruiksvoorwerpen de sociale klassen in de 17e eeuw laten zien. Prinsen, regenten en melkmeisjes figureren in de thematische benadering van de klassen. Hun personages weerspiegelen de sociale status van mensen en het belang van hun klasse in de 17e eeuw. De tentoonstelling omvat vijfenzeventig schilderijen. Naast bekende werken van Rembrandt en Vermeer zijn ook schilderijen van de Nederlandse Schilders Jan Steen, Frans Hals, Pieter ter Borch en Gerrit Dou te zien. De werken zijn afkomstig uit museale en particuliere collecties uit  Europa en Noord-Amerika.Kleding
Prinses Beatrix droeg een bijzonder beige pakje. Het pakje was in 2008 namelijk nog een Prinsjesdagjurk. De bovenkant is nagenoeg hetzelfde gebleven. Uit de stof van de lange jurk is nu een rok gemaakt.

3 opmerkingen:

 1. Een mooie jurk had de prinses aan en ook mooi dat ze kleding her draagt. En wat ik al meer heb gezegd. Ze geniet met volle teugen nog na haar aftreden, ze blijft er jong bij en je straalt gewoon. Ik bewonder haar en dan nog op deze leeftijd. Ik hoop en gun het ook dat ze nog lang gezond mag zijn en in ons midden mag blijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het pakje ziet er leuk uit zo. Mooier eigenlijk dan de Prinsjesdagversie.

   Verwijderen
 2. Mooie jurk - en het blijft een mooi mens. Fijn kan zij zo genieten en ik hoop dat zij in amerika ook meteen een weekje vakantie doet.. is in deze tijd van het jaar ook heeel mooi, dus wie weet?!?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen