WIN: 'Het Koninklijk Huis der Nederlanden' | De Oranjes

dinsdag 13 oktober 2015

WIN: 'Het Koninklijk Huis der Nederlanden'

Over het boek
"21 september vierde Nederland het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Waar nu Koning Willem-Alexander aan het hoofd van de monarchie staat, gingen drie koningen en drie koninginnen hem voor. Maar wat is er allemaal veranderd in die twee eeuwen monarchie? Historicus en koningshuiskenner Arnout van Cruyningen geeft in het herziende en geactualiseerde boek 'Het Koninklijk huis der Nederlanden' een inzicht in het leven van de Oranjes. Het boek ‘Het Koninklijk Huis der Nederlanden’ met als ondertitel ‘De geschiedenis van het Nederlandse vorstenhuis’ is een herziende en geactualiseerde uitgave van Arnout van Cruyningens' eerdere overzichtswerk 'Het Nederlandse koningshuis (1998, 2002)'. De historicus beschouwt de levens van de vier koningen en drie koninginnen die de afgelopen twee eeuwen op de Nederlandse troon zaten. Hierbij gaat de auteur ook in op zaken als ophef over de monarchie en functies die de Oranjes betreden, maar tevens wordt er gekeken naar andere Europese monarchieën. Daarbij bevat het rijk geïllustreerde boek ook stambomen en een tijdlijn, welke elk Oranje hoogte-, maar ook dieptepunt in perspectief plaatst. Bij het boek wordt een essay gesloten waarin de auteur een persoonlijke visie geeft op de militaire status van de Koning. 'Het Koninklijk Huis der Nederlanden' is op 16 september verschenen." 

RoyalfanVivian verloot 3 exemplaren van dit boek!  

Wil je ook kans maken? Doe dan mee met onderstaande quiz over de viering van 200 jaar Koninkrijk. Stuur de antwoorden + adresgegevens op naar met als onderwerp: Het Koninklijk Huis der Nederlanden. Dit kan t/m 18 november.

1 Wanneer werd de landing van Prins Willem Frederik nagespeeld?
2 Waarom werd er geen sloep maar een marinevoertuig ingezet?
3 Terwijl de Koninklijke familie de officiële start van de viering in de Ridderzaal bijwoonde, was Prins Constantijn ergens anders. Waar was hij?
4 Tijdens het Grondwet Festival gebruikte Koning Willem-Alexander diverse keren een hamer. Welke twee dingen deed hij ermee?
5 Waar sprak Prinses Beatrix, ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk,studenten toe?

Tip: Alle antwoorden zijn terug te vinden op deze website. 

7 opmerkingen:

 1. Wat ene leuke quiz en ik ga zeker meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat er niemand meedoet, is de quiz gehalveerd. Er zijn nu nog vijf vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat snel gehalveerd,hij loopt toch nog lang ik was nog druk aan het zoeken en dacht heb nog alle tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn antwoorden ingestuurd. Ik zie nu pas dat de quiz is gehalveerd.

  BeantwoordenVerwijderen