De Oranjes: Over de website

Over de website

                                                                                                 
RoyalfanVivian's slaapkamer in 2013.
Over de auteur (Vivian Kramer):
Op 11-jarige leeftijd begon ik interesse in het Koninklijk Huis te krijgen, met dank aan het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Al snel merkte ik dat ik de geschiedenis van de Oranjes interessant vond. Ondertussen verzamelde ik spullen en veranderde mijn slaapkamer in een klein 'Koninklijk Huis archief'. Mijn kamer is tot op de dag van vandaag ingepakt met Koninklijke posters, maar mijn verzamelenthousiasme heb ik afgebouwd om niet meer tussen de 'rommel' te hoeven slapen. Sinds 2016 krijgt mijn kamer weer wel een beetje z'n oorspronkelijke vorm en verdwijnen ook steeds meer posters.  Ik hou me nu vooral nog bezig met artikelen schrijven en het lezen van boeken/tijdschriften over de Oranjes.

Royalfanvivian.nl
In 2005 besloot ik een website te starten over het Koninklijk Huis. De eerste jaren aan de hand van weblog.nl, later registreerde ik een domeinnaam. Men kan hier sinds het begin terecht voor het laatste oranje nieuws en achtergrondinformatie over allerlei Koninklijke onderwerpen. Met gemiddeld 1.500 bezoekers per dag en zo nu en dan - tijdens bijzondere gebeurtenissen - uitschieters naar 10 a 12.000 bezoekers heb ik niets te klagen. Het bezoekersrecord staat momenteel op 30 april 2013. Tijdens deze historische dag kwamen maar liefst 14.857 mensen hier een kijkje nemen.

Deoranjes.nl
In 2015 bestaat de website 10 jaar, en daarom vond ik het tijd worden voor een nieuwe domeinnaam. Vanaf  januari 2015 heet de website voortaan deoranjes.nl. Het gaat immers om Dé Oranjes, en dat is nu wat duidelijker. Royalfanvivian.nl begon ik steeds kinderachtiger te vinden, en het bleek ook niet altijd goed te onthouden voor bezoekers. Dat probleem heb ik nu met de nieuwe - goed te onthouden - naam hopelijk verholpen.

Website in de media
Deze website heeft door de jaren heen in heel wat tijdschriften/kranten gestaan, zoals Troskompas, Vorsten, Panorama, Girlz, PZC, Elsevier, de Telegraaf en de Spits. 

12 opmerkingen:

 1. Mooi stukje over jou en je website, je hebt het er maar weer druk mee gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, deze website met alle in's en out's van het Koninklijk Huis! En fijn om zo 'dichtbij' hen te zijn.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga zo door Vivian!! Ik ben trots op je!!! Jouw site is werkelijk een van de mooiste, en bovendien een bron van uitstekende informatie en geschiedenis!!! Nog heel veel plezier en natuurlijk success!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een super mooie website, waar ik elke dag even een kijkje neem, om te zien of er weer iets nieuws is geplaatst ! Groeten Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OMG ik wil jou slaapkamer hebben!!!! Zo is het bij mij trouwens ook gebeurd. Ben een hele grote van van de Oranjes! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Esta pagina es maravillosa, sigan adelante toda la informacion es mu buena y util. GRACIAS.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Vivian

  Ik kijk bijna iedere dag op je site of je weer wat nieuws erop hebt staan en of je er ook foto's bij hebt, dat maakt het nog leuker.
  Veel succes met je site

  groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie site: vooral de foto's van Hendrik met Helga en Wilhelmina met Blackie vindt ik mooi: bij Kasteel het Oude Loo is een dierenbegraafplaats waar ze beiden begraven liggen. In de maanden mei en april verzorgen gidsen van het Apeldoorns Gidsen Collectief een wandeling, waarbij ook langs die kerkhofje gelopen wordt.

  BeantwoordenVerwijderen