Prinses Beatrix bij diner 'Trilateral Academic Centre for European Studies' | De Oranjes

zondag 8 februari 2015

Prinses Beatrix bij diner 'Trilateral Academic Centre for European Studies'

Prinses Beatrix heeft vanavond gedineerd op het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn. 

Het diner van het 'Trilateral Academic Centre for European Studies' is georganiseerd door het Tel Aviv University in Israël, het Royal Institute for Inter-Faith Studies in Amman, Jordanië en de Palestijnse Al-Quds-Universiteit in Oost-Jeruzalem. Hoewel Prinses Beatrix genoot van de maaltijd die ze naast de minister van Buitenlandse Zaken - Frank-Walter Steinmeier - nuttigde, had het diner een ander doel. Het samenwerkingsverband tussen het Tel Aviv University in Israël, het Royal Institute for Inter-Faith Studies in Amman, Jordanië en de Palestijnse Al-Quds-Universiteit in Oost-Jeruzalem biedt Jordaanse, Israëlische en Palestijnse studenten gezamenlijk een leergang Europese Studies aan. Het doel van deze studie is hen meer te leren over de Europese Unie en tegelijkertijd contacten en wederzijds begrip op te bouwen. De studenten volgen gezamenlijk een studieprogramma aan de Heinrich Heine Universiteit in Düsseldorf, vandaar dat het diner ook in Berlijn plaatsvond. 

Aanstaande woensdag is Prinses Beatrix wéér in Berlijn. Ze woont dan de rouwdienst bij van de Duitse oud-president Richard von Weiszäcker.

1 opmerking:

  1. kijken of het hier lukt... bij royalblog lukt het even niet... Dit is een hele leuke studie die deze jonge mensen doen. Heb er veel van gehoord. Hoop voor Beatrix, dat zij nu Berlijn kan genieten en niet voor de rouwdienst weer op en neer vliegen moet.

    BeantwoordenVerwijderen