Koning Willem-Alexander bezoekt Nederlandse militairen in Mali | De Oranjes

donderdag 19 februari 2015

Koning Willem-Alexander bezoekt Nederlandse militairen in Mali

Koning Willem-Alexander was gisteren en vandaag op bezoek bij de Nederlandse militairen in Mali. De Nederlandse militairen doen daar mee aan de VN-missie ‘Multidimensional Integrated Stabilization Mission’, kortweg Minusma. 

De Koning, die tijdens zijn bezoek vergezeld werd door Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif, bracht in het geheim twee dagen door in het kamp. Hij sprak er - in uniform - uitgebreid met militairen binnen, maar ook búiten kamp Castor. Op een voertuig ging hij mee de woestijn in. Koning Willem-Alexander maakte daar onderstaande foto. Omdat hij zelf in de schaduw te zien is op de foto, is het eigenlijk een creatieve 'selfie' geworden:
Foto : ©  Z.M. de Koning

Een maaltijd in het kamp lijkt natuurlijk in de verste verte niet op een Koninklijk galadiner. In de paleizen wordt er met chique bestek van dure borden gegeten. Nu at de Koning sinds lange tijd weer eens met plastic bestek en lag het eten op een plastic wegwerpbord.
Foto : © Ministerie van Defensie
Vandaag had de Koning nog een korte ontmoeting met president Ibrahim Boubacar Keïta van Mali. Ook bezocht hij het hoofdkwartier van Minusma in Bamako. Bij vertrek liet hij weten: "Ik ben trots op onze Nederlandse militairen hier in Mali. Ze doen belangrijk werk voor VN-missie Minusma en dat onder zware omstandigheden bij een temperatuur van boven de 35 graden."
Foto : © Ministerie van Defensie

1 opmerking:

  1. Fijn dat onze koning dit doet en onze mannen een hart onder de riem steekt. Een mooi gebaar van onze koning en ja, dat hij dan eten krijgt op een plastic bordjr,dat hoort erbij en volgens mij, is hij van alle markten thuis en dit gaat hem dan ook goed af.

    BeantwoordenVerwijderen