Koninklijk paar op werkbezoek in Brabant | De Oranjes

dinsdag 3 februari 2015

Koninklijk paar op werkbezoek in Brabant

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima reisden vandaag allebei af naar de provincie Brabant. Het grote verschil is wel dat Máxima's bezoek was aangekondigd en die van haar man niet. 

Koningin Máxima bij uitreiking Kind Centraal Award
Ieder jaar krijgt een instelling de 'Kind Centraal Award' tijdens de week van Het Vergeten Kind. Dit jaar valt instelling Kompaan en De Bocht uit Goirle in de prijzen. Ook Koningin Máxima werd uitgenodigd de uitreiking bij te wonen, en dat deed ze graag. Ze werd ontvangen door de burgemeester en ontving van een omstander al meteen een cadeau terwijl ze onder een boog van ballonnen liep. Een schril contrast met Koning Willem-Alexander, die op dat moment ook in de provincie Brabant was. In Son om precies te zijn, waar geen zonnetje scheen, en geen cadeautje, laat staan publiek was.
Foto : © Jack Brekelmans/Persburo-BMS, persburo-bms.nl 

Foto : © Jack Brekelmans/Persburo-BMS, persburo-bms.nl 
© screenshot Omroep Brabant
Na de uitreiking van het award door ambassadeur van de stichting Het Vergeten Kind, Johnny de Mol, overhandigden kinderen van de opvangcentra een zelfgeschreven boek aan de Koningin. Het betreft kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. 'Vergeten Kinderen' dus. In Kompaan en De Bocht krijgen deze kinderen alle aandacht die ze verdienen. De reden dat deze instelling zich onderscheidt van andere instellingen is vanwege de brede aanpak van problematiek bij kinderen, vrouwen en gezinnen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling. Verder zijn ze bijzonder omdat ze kinderen uit allerlei situaties opvangen. Dat ontbreekt nog wel eens bij een andere instelling. Al bladerend door het boek kreeg Koningin Máxima tot slot nog een rondleiding door het complex.
Foto : © Jack Brekelmans/Persburo-BMS, persburo-bms.nl 
Koning Willem-Alexander met minister van Economische Zaken op stap
Koning Willem-Alexander's dag stond in het teken van het derde 'ministerreisje'. Vorig jaar is hij hiermee begonnen. Door met een werkbezoek mee te gaan hoopt hij meer inzicht te krijgen in het werkterrein van de betreffende minister. Vandaag was hij dus eerst in het Brabantse Son voor een bezoek aan het bedrijf Prodrive Technologies. Een bedrijf wat onder meer voor de auto-industrie werkt.
Foto : © Rene de Gilde/Ministerie van Economische Zaken
© screenshot ED
Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de High Tech Campus in Eindhoven. Daar vond een zogeheten 'Startupbootcamp High Tech XL' plaats.Samen met minister Kamp kreeg de Koning een slimme handschoen te zien waarmee robots en games bestuurd kunnen worden. Ook sprak hij met jonge ondernemers en hun mentoren over het ondernemersklimaat in Nederland. Leerlingen van de hele school wisten inmiddels van het hoge bezoek af en wachtten bij de hofauto. De Koning zou immers daar een kéér instappen. Na een lunch, kwam Koning Willem-Alexander dan eindelijk naar buiten. Ongeveer iedereen met een telefoon maakte op dat moment een foto van de Koning. Vlak voor hij instapte haalde hij zijn eigen telefoon uit z'n jaszak en liet lachend zien hoe het er voor hem uitziet om alleen maar telefoons te zien en geen gezichten. "Dat hoort er bij in zo'n technische omgeving" aldus Koning Willem-Alexander.

Foto : © Rene de Gilde/Ministerie van Economische Zaken

3 opmerkingen:

 1. Voor de langere berichten heb ik vanaf vandaag de 'meer lezen' functie ingevoegd. Jullie vinden 't vanzelf ;) Zo blijft de hoofdpagina overzichtelijker en duurt het minder lang met laden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat heb ik vanmorgen geweten dat de Koning in Brabant was en wel in Eindhoven. Ik moest vanmorgen in de kliniek zijn, maar normaal gesproken rijd ik daar ongeveer drie kwartier op, maar nu ruim 2 uur om dat de Koning er was, lange files er naar toe en de toegangswegen dicht, omdat iedereen de Koning wou zien. Dan is het minder prettig, want daardoor kwam ik te laat, vanuit de auto maar gebeld dat het later zou worden.

  En als ik dat geweten had, had ik wel een andere route genomen, maar als je eenmaal in de file staat en dan nog niet weet wat de reden is, ja dan kun je op de snelweg niet zo makkelijk keren.

  De Koningin in Goirle, was enorm leuk, mijn nichtje woont daar en daar heb ik al uitgebreid verslag van gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O dat is vervelend ja. Het was ook niet de bedoeling dat zijn bezoek uitlekte natuurlijk, maar hij werd 'gespot' en dat werd weer gemeld door diverse media zodat toch meer mensen het te weten kwamen.

   Verwijderen