Prinses Beatrix en Prins Constantijn bezoeken 'Africa Out Loud' | De Oranjes

donderdag 5 februari 2015

Prinses Beatrix en Prins Constantijn bezoeken 'Africa Out Loud'

Prinses Beatrix is vanavond met haar jongste zoon Prins Constantijn naar 'Africa Out Loud' geweest in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. 

'Africa Out Loud' brengt onder andere muziek uit de Sahel Opera ten gehore. Het 'droominitiatief' van Prins Claus. Hij geloofde in de kracht en het artistieke talent van de vele kunstenaars en artiesten uit de Sahel. Met behulp van het Prins Claus Fonds werd de opera werkelijkheid. Helaas heeft Prins Claus dit nooit meegemaakt. De Europese première werd in 2007 bijgewoond door toenmalig Koningin Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Constantijn is als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds ook altijd nauw verbonden gebleven met 'dit project'. Tijdens de herdenkingsdienst voor Prins Friso in november 2013 werden ook fragmenten uit de Sahel Opera afgewisseld met toespraken en muziek die door Constantijn aangekondigd werden. Prins Friso deelde immers het voorzitterschap van het Prins Claus Fonds met zijn jongere broer. Het was voor Prinses Beatrix en Prins Constantijn vandaag dus een avond met een emotioneel randje omdat Prins Claus en Prins Friso (die zo bij de opera betrokken waren) er niet meer zijn.

Nieuwe baan voor Prins Constantijn
Het is overigens een van de zeldzame keren dat Prins Constantijn in het openbaar verschijnt. Per 1 februari heeft hij weer een nieuwe baan, en daar dus zijn handen vol aan. De prins is aangesteld als speciaal adviseur van de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Andrus Ansip. Verder is hij aan de slag gegaan voor StartupDelta, dat het ondernemersklimaat en de mogelijkheden voor innovatieve startende bedrijven moet verbeteren en bevorderen. Ook werd vandaag bekend dat Prins Constantijn is uitverkoren voor een Eisenhower Fellowship. Dat geeft hem de mogelijkheid in april en mei een rondreis te maken door de Verenigde Staten om zijn vakkennis te vergroten.

1 opmerking:

  1. Het zal zeker voor zowel Beatrix als Constantijn een emotionele avond zijn geweest, want beide zullen op zulke momenten hun echtgenoot, vader, zoon en broer hard missen. Toch zijn ze beide sterk genoeg om er bij aanwezig te zijn en dat waardeer ik enorm in hen, maar ook in de Koninklijke Familie. Samen sterk, samen een in mooie, maar ook in moeilijke momenten.

    BeantwoordenVerwijderen