Koningin Máxima opent beroepenfeest 'Almere On Stage' | De Oranjes

donderdag 5 februari 2015

Koningin Máxima opent beroepenfeest 'Almere On Stage'

Koningin Máxima opende vandaag het beroepenfeest 'Almere On Stage' voor VMBO leerlingen.

Omdat Koningin Máxima ook al in 2012 eens het Westland On Stage bezocht, probeerde de organisatie het nogmaals uit om de Koningin uit te nodigen. En jawel. Ze was zelfs bereid de opening te verrichten. Door met behulp van wat leerlingen een paars kleed weg te trekken, verscheen een grote banner. Aansluitend ging de Koningin in de overvolle zaal ook in gesprek met leerlingen van negen verschillende scholen en beroepsbeoefenaren. Leerlingen komen zo rechtstreeks in contact met verschillende beroepen, wat ze kan helpen een keuze te maken. Vandaag kwamen ze dus ook even rechtstreeks in contact met Koningin Máxima, wat hen een beetje in verlegenheid bracht. De Koningin kan immers alleen maar vragen stellen, en geen informatie geven of reclame maken over 'haar beroep'. Kans maken om Koningin te worden kun je alleen als je als troonopvolger wordt geboren, of trouwt met een toekomstige Koning/Koningin. Met haar opvallende hoofddeksel was de Koningin gelukkig goed te herkennen in de menigte, want enkele leerlingen wilden haar nog graag een cadeau meegeven. Twee grote eieren op een plastic dienblad. Vast iets symbolisch.
 © Screenshots Omroep Flevoland

3 opmerkingen:

 1. Volgens mij is dat de skyline van Almere Stad (gezien vanaf de A6), met op die stenen in het midden de namen van de scholen die aan het project meedoen.

  Even een feitje: de hier aanwezige burgemeester Jorritsma bezocht vlak hiervoor m'n grootouders om ze te feliciteren met hun 60-jaar-huwelijksjubileum; half-schertsend vroeg m'n grootvader of ze de koningin voor hem de groeten wilde doen, en haar te bedanken voor de Koninklijke felicitatiebrief (volgens mij automatisch verzonden bij elk 60-jarig jubileum). Je moet het wel leuk houden op je 86ste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh! :) Bedankt voor de informatie! Daar was ik nooit opgekomen. En gefeliciteerd nog met het 60-jarig huwelijksjubileum van je grootouders!

   Verwijderen
 2. Leuk dat ze deze rok weer combineerde met iets anders. Ze zag er weer mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen