Prinses Beatrix bij rouwdienst oud-bondspresident von Weizsäcker | De Oranjes

woensdag 11 februari 2015

Prinses Beatrix bij rouwdienst oud-bondspresident von Weizsäcker

Prinses Beatrix was vandaag in Berlijn aanwezig bij de rouwdienst voor de Duitse oud-bondspresident Richard von Weizsäcker. 
Prinses Beatrix, die zondag ook nog in Berlijn was, maakte de reis graag nog een keer om bij de dienst aanwezig te zijn. Samen met Prins Claus had ze een goede persoonlijke band met de man die president van de  Bondsrepubliek Duitsland was tussen 1984 en 1994. Zaterdag overleed hij op 94-jarige leeftijd. De rouwdienst vond plaats in de Berliner Dom. Zo'n 1400 genodigden woonden de religieuze plechtigheid bij. Aansluitend was er buiten een militaire ceremonie. Daarna werd het stoffelijk overschot van de oud-president naar de begraafplaats in Zehlendorf gebracht.


Dat Beatrix' contact met de heer von Weizsäcker ook op persoonlijk vlak zeer goed was, werd nog eens extra zichtbaar toen ze bij het militaire deel van de plechtigheid vlak achter de familie von Weizsäker stond op de trappen van de Dom.

2 opmerkingen:

  1. Er zullen zo aan het gezicht te zien vele herinneringen te boven komen, die niet altijd even gemakkelijk zijn. Prinses, sterkte met dit alles en geniet van het leven, zowel van de werkzaamheden en als van uw kinderen en kleinkinderen . Nogmaals veel geluk op Drakensteyn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was niet zomaar een begrafenis, maar hier zie je echt aan de ogen van de prinses, heeft zij een dierbaar iemand verloren. Wens haar nu van harte toe, dat het nu weer gezellig, fijn en vrolijk gaat worden - en de ski vakantie nu lekker voor de deur staat met de familie en vrienden en kleinkinderen en Beatrix in het zonnetje gezet wordt.

    BeantwoordenVerwijderen