Koning Willem-Alexander jarig | De Oranjes

zondag 27 april 2014

Koning Willem-Alexander jarig

Koning Willem-Alexander wordt vandaag 47 jaar.

Foto: © Vivian Kramer - RoyalfanVivian
Zijn eerste verjaardag als Koning viert hij in ieder geval rustiger dan vorig jaar. Na het openen van de Koningsspelen draaide het hele weekend om de voorbereidingen van de inhuldiging op 30 april. Inmiddels is die bijzondere dag al bijna een jaar geleden en wordt de Koning hoog gewaardeerd door de Nederlandse bevolking. Uit een recent onderzoek blijkt 84 procent zeer over Koning Willem-Alexander te spreken. Dat bleek ook gisteren weer tijdens Koningsdag. De eerste Koningsdag werd - vanwege christelijke redenen- helaas niet vandaag gevierd.

8 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd en wat was het gisteren een prachtige dag om Uw verjaardag te vieren en als klap op de vuurrpijl de 3 prinsesjes erbij. Geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een mooie dag! En als christen ben ik dankbaar dat het koningshuis de verjaardag van de koning nog steeds op een andere dan de zondag landelijk wil vieren. Dat wilde ik even zeggen als reactie op de laatste regel in jouw blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel Vivian,
  Ik als christen ben blij dat het niet op zondag gevierd wordt.
  Het was een schitterdende zaterdag en bovendien kon hij zo zijn 'echte' verjaardag rustig vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel ook meer dat ik het jammer vind dat de eerste Koningsdag niet op 27 april gevierd werd, want ik snap wel dat er op zondag waarschijnlijk nooit een nationaal feest gevierd zal worden in dit land :)

   Verwijderen
 4. Wat een mooie kopfoto heb je nu op je site staan; geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was echt een super koningsdag! Ook heel leuk dat de prinsesjes erbij waren in Amstelveen. Was voor mij echt het hoogtepunt! Mooi dat de koning ook rekening houd met de christenen in ons land, zodat ook zij de eerste koningsdag mee hebben kunnen vieren! Hij laat zo zien dat hij er voor alle Nederlanders is.

  BeantwoordenVerwijderen