Doop Prinses Cécilia de Bourbon de Parme | De Oranjes

zaterdag 5 april 2014

Doop Prinses Cécilia de Bourbon de Parme

In Piacenza (Italië) is vanochtend Prinses Cécilia de Bourbon de Parme gedoopt. De dochter van Prins Carlos en Prinses Annemarie heeft niemand minder dan Prinses Beatrix als peettante.

© screenshot
Van haar veel te vroege geboorte was niets meer te merken. De op 17 oktober geboren Cécilia Maria Johanna Beatrix ziet er gezond uit en heeft een goed gewicht, want de doopjurk – die haar moeder en oma ook al droegen – paste perfect. Voor de doopplechtigheid in de kathedraal van Piacenza waren enkele Koninklijke familieleden uitgenodigd. Onder hen: Prinses Beatrix, Prinses Irene, Prinses Margarita met haar dochters Julia en Paola, Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer, Prins Jaime en Prinses Viktória. Het prinsesje heeft vijf peetouders. De drie mensen naar wie ze vernoemd is: Prinses Beatrix, Prinses Cecilia de Bourbon de Parme en Johan Gualthérie van Weezel. En Prinses Margarita en Véronique Kakebeeke-Gualthérie van Weezel. Allemaal spraken ze tijdens de doop – die voltrokken werd door bisschop Gianni Ambrosio – een wens uit voor de kleine Cécilia. Toen de doop daadwerkelijk verricht werd, met een ‘cocktail’ van water uit de Jordaan, Spanje en Italië, begon niet alleen Cécilia, maar ook haar zus Luisa te huilen. Luisa (die op 9 mei twee jaar wordt) was naar verluidt zó aan het protesteren dat haar zusje water op haar hoofdje gegooid kreeg, dat ze door een familielid even uit de situatie weggehaald. Elders in het kerkcomplex kon ze even tot rust komen. Een koor van de Universiteit van Parma omlijste de doopdienst ondertussen met diverse liederen. Na afloop nam het gezin nog even de tijd om voor de aanwezige fotografen te poseren, en gelukkig kon toen ook Prinses Luisa weer een beetje lachen.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg om de kleine Cécilia en Luisa weer te zien. Mooie beelden heeft deze doop weer opgeleverd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk om deze twee meiden weer eens te zien! Annemarie zag er erg leuk uit en ook de 2 meiden. Poeh, wat kan die Luisa boos kijken zeg :p, maar ondanks dat zijn het weer leuke beelden geworden.

    BeantwoordenVerwijderen