Zweeds Koningspaar bezoekt Nederland - II | De Oranjes

zaterdag 5 april 2014

Zweeds Koningspaar bezoekt Nederland - II

Op de tweede – laatste – dag bezochten de Zweedse Koning en Koningin samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Rijksmuseum.

© screenshot
Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia werden iets eerder bij het museum gebracht, zodat ze op eigen houtje nog wat schilderijen konden bekijken. Iets later arriveerden ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Samen bekeken ze de ‘Samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis’ die ze gisteravond al even in het Koninklijk Paleis hadden gezien maar nu écht voor hun neus hing. Het grootste schilderij van Rembrandt is uitgeleend aan het Rijksmuseum door de Zweedse Academie voor Schone Kunsten.
Het Koninklijk gezelschap was vervolgens aanwezig bij een boekpresentatie. De beide Koningen kregen het boek ‘The Swedes and the Dutch were made for each other’ overhandigd dat speciaal ter gelegenheid van de viering van 400 jaar betrekkingen is verschenen. Ook werd het originele verdrag bekeken dat de grondslag vormt voor de 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Na een voortreffelijke lunch in het museum, zwaaiden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun Zweedse collega’s al weer uit. Het was een kort bezoek, maar de toon is gezet voor de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen met Zweden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten