Koningsdagconcert 2014 in Haarlem | De Oranjes

dinsdag 8 april 2014

Koningsdagconcert 2014 in Haarlem

© screenshots RTV NH
Vanavond vond voor het eerst een Koningsdagconcert plaats, en dat ook nog eens op een níeuwe locatie. 

Sinds 1985 werd er jaarlijks – naar een idee van Prins Claus- enkele weken voor Koninginnedag een concert georganiseerd in Paleis Noordeinde. Dit initiatief van Prins Claus werd na zijn dood voortgezet door Koningin Beatrix. Ook Koning Willem-Alexander breekt niet met de traditie, maar wijzigde wel de locatie. Om het concert nog meer in verbinding met Koningsdag te laten staan, wordt vanaf dit jaar het concert in de hoofdstad van de provincie gehouden, waar de Koninklijke familie Koningsdag viert. Daarom is er dit jaar gekozen voor de Philharmonie in Haarlem. Behalve Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima woonden ook Prinses Beatrix, Prinses Laurentien en Prins Pieter-Christiaan het concert bij wat uit diverse muzikale klanken bestond. Bij de Philharmonie in Haarlem werden behalve een jazztrompettist en harpiste ook cabaretière Brigitte Kaandorp en DJ Armin van Buuren gespot. Hoe het concert precies geklonken heeft, weet op dit moment alleen het kleine gezelschap van de Koninklijke familie en een handjevol genodigden. Op 26 april om 22.30 uur weten wij het ook.

4 opmerkingen:

 1. Dan kan het er misschien op wijzen dat hij ook volgend jaar een provincie bezoekt...?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad :) Misschien toch Koningsdag op dezelfde manier,anders zou hij voor dit ene jaar ook de locatie van het Koningsdagconcert niet wijzigen. Ben wel benieuwd welke leden van de Koninklijke familie er vanaf volgend jaar bij zijn.

   Verwijderen
 2. Wat mij opvalt - prinses Beatrix gaat vaak na afloop van een konzert met een CD naar huis. Zouden wij die ook kunnen kopen of krijgt zij die als een unique kado??? weet jij dat royalfanvivian?

  BeantwoordenVerwijderen