Koninklijk paar ontvangt medaillewinnaars | De Oranjes

dinsdag 25 februari 2014

Koninklijk paar ontvangt medaillewinnaars

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vandaag de medaillewinnaars van de Olympische Spelen ontvangen op Paleis Noordeinde.

Na een paar succesvolle dagen in aanwezigheid van het Koninklijk paar waarbij dagelijks een medaille gewonnen werd, ging de medailleregen in Sotsji ook ná het bezoek van de Koning en Koningin gewoon verder. Met 24 medailles in totaal zijn het de succesvolste Olympische Winterspelen ooit voor Nederland geworden, en daar hoort natuurlijk een feestelijke huldiging bij. Na een grootse ontvangst in Assen, werden de zestien olympiërs met medailles vandaag gehuldigd in Den Haag. Behalve een ontvangst in de Ridderzaal, waar onder andere minister-president Rutte hen toesprak, stond aan het einde van de middag ook een bezoek aan de Koning op het programma. In Paleis Noordeinde spraken de trotse Koning en Koningin met de medaillewinnaars waarna er op het bordes aan de achterzijde van het paleis een groepsfoto gemaakt werd. Ondanks de regen werden het, mede door het zomerse jurkje van de Koningin en de oranje stropdas van de Koning, zonnige plaatjes. En natuurlijk misstaan ook al die gouden, zilveren en bronzen medailles niet.
© Screenshots NOS
Nieuwe auto Koninklijk Huis
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima werden vandaag voor het eerst – voor het oog van de camera’s – vervoerd met een  lange Audi A8. Deze nieuwe limousine is een extra luxe toevoeging aan het Koninklijk wagenpark, wat doorgaans uit Volvo S80’s bestaat. In de nieuwe auto bevindt de Koning zich in een ruimte wat iets wegheeft van een kleine bioscoopzaal. Afgeschermd van de chauffeurs kan hij er zelfs heerlijk ongestoord werken. Maar of de Koning zich nu in het vervolg in deze, of toch in een andere auto laat vervoeren, het kenteken zal altijd AA-86 blijven.

5 opmerkingen:

 1. Een geweldige prestatie voor onze helden, want zo zal ik ze maar noemen, want ik doe ze echt niet na. En een mooie inhuldiging eerst in Assen, toen in Den Haag bij premier Rutte en later op het paleis bij de Koning en Koningin. Geweldig, maar dat hebben ze dan ook door dik en dun verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het waren de meest succesvolle Olympische Winterspelen inderdaad.
  Maar de meest succesvolle Olympische Spelen waren die van Sydney in 2000, toen haalden we 25 medailles! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :) Ik ben niet zo thuis in sport, maar zal het snel aanpassen.

   Verwijderen
  2. Graag gedaan hoor...
   Hoe dan ook: het is en blijft een topprestatie van onze sporters!

   Verwijderen
  3. Sydney 2000 was zomerspelen.. Qua winterspelen is het wel een record. Het vorige record was 11 medailles gehaald tijdens de winterspelen van 1998 in Nagano

   Verwijderen