Koninklijk paar bij Olympische Spelen 2014 – II | De Oranjes

zondag 9 februari 2014

Koninklijk paar bij Olympische Spelen 2014 – II
Koninklijke supporters bij snowboarden en schaatsen

De Koninklijke supporters op de tribune bezorgden snowboardster Cheryl Maas vanochtend geen geluk. Tijdens de beslissende run om een plaats in de finale te halen ging het meteen bij de eerste hindernis al mis. Omdat eerdere kwalificatierondes ook niet zonder valpartijen verliepen, was een finaleplaats onmogelijk. Een paar uur later werden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima weer gesignaleerd in de Adler Arena waar de schaatswedstrijd 3 km. voor vrouwen plaatsvond. Van de drie deelnemende Nederlanders won schaatser Ireen Wüst goud. Tijdens haar race werd ze enthousiast aangemoedigd door het Koninklijk paar. Toen het baanrecord bekend werd, schreeuwden de meelevende Koning en Koningin van geluk. Tijdens de schaatsrondes van de buitenlandse dames  vermaakten ze zichzelf wederom met iPhones en cola. Ook moest de Koning voor zijn fotograferende vrouw poseren in zijn sportieve outfit.Koning Willem-Alexander reikt medailles uit 

De medailleceremonie van het winnende schaatsdrietal – Sven Kamer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma – vond vanavond plaats in het Medal Plaza.

De ceremonie kreeg een extra bijzondere tint toen bleek dat erelid van het IOC, Koning Willem-Alexander, gevraagd was om de medailles aan de schaatsers te overhandigen. Uit volle borst zong hij vervolgens mee met het Wilhelmus terwijl er drie Nederlandse vlaggen gehesen werden.

© Screenshots NOS

Koninklijk paar drinkt bier met Poetin in het Holland Heineken House

Na de medaille-uitreiking doken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op in het Holland Heineken House. Ze waren niet alleen. Ook de Russische president Poetin kwam op bezoek.. Naar verluidt had hij daarvoor gedineerd met het Koninklijk paar en kwam hij nu met hen gezellig een biertje drinken. Onder zware veiligheidsmaatregelen dronk hij enigszins gehaast zijn biertje leeg, waarna hij weer vertrok. Onderweg kwam de president, schaatsster Ireen Wüst tegen die hij feliciteerde met haar prestatie. Hoe lang het Koninklijk paar nog in het Holland Heineken House bleef is onbekend..

5 opmerkingen: