Oranje nieuws - 4 & 5 oktober 2012 | De Oranjes

vrijdag 5 oktober 2012

Oranje nieuws - 4 & 5 oktober 2012

Koningin Beatrix bij jaarcongres KNMvD

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/   
Koningin Beatrix heeft gisteren in Nieuwegein het ochtendprogramma van het jaarcongres van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde bijgewoond.

4 oktober is natuurlijk ook dierendag, en dus zeer toepasselijk om een congres over Diergeneeskunde te organiseren. Bovendien bestaat de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) 150 jaar.

De Koningin luisterde naar de lezing van prof. dr. Wijffels over duurzame zorg voor mens en dier, en een jaarreden van prof. dr Hellebrekers (voorzitter van de KNMvD. Tot slot kreeg de Koningin een boek overhandigt die ter gelegenheid van het jubileumjaar is uitgebracht.

Prinses Máxima met sjeika Mozah op stap
Oranjefonds en Shell Amsterdam

Al tijdens het staatsbezoek vorig jaar aan Qatar was te zien dat Prinses Máxima en sjeika Mozah bint Nasser het goed kunnen vinden. Donderdag ontving de prinses de sjeika in Nederland.

Foto: © Bart Homburg/Oranje Fonds
Mozah bint Nasser is de tweede vrouw van sjeik Hamad bin Khalifa al Thani (de emir van Qatar). Donderdag bracht ze een bezoek aan Nederland. Prinses Máxima ontving Mozah om het Oranjefonds en Shell in Amsterdam te bezoeken. Speciaal voor de gelegenheid had de prinses een hoed opgezet.

Bij het Oranjefonds spraken Prinses Máxima en Mozah met vrijwilligers en deelnemers van de verschillende programma’s van het fonds. Máxima presenteerde de sjeika onder andere het project Kansen voor Jongeren, waar vrijwilligers jongeren helpen een startkwalificatie te halen.

Als lid van een familie uit een rijke oliestaat, kon een bezoek aan Shell natuurlijk niet ontbreken. Samen met de prinses was de sjeika getuige van het samenwerkingsverdrag tussen Shell, Qatar Petroleum en de Hamad bin Khalifa University in Qatar.

Prinses Margriet opent FIP congres

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/
Prinses Margriet opende gisteren het Centennial Congress van de internationale Farmaceutische Federatie (FIP)

Het congres vond plaats in de RAI in Amsterdam en is de  grootste internationale farmaciecongres in de geschiedenis. Voorafgaand aan de opening van het congres vonden rondetafelgesprekken met stakeholders uit de gezondheidszorg plaats. Tijdens het congres deelden deelnemers afkomstig uit meer dan honderd landen concrete oplossingen om door verantwoord medicijngebruik de gezondheid te verbeteren.


Prinses Laurentien opent Boekenberg en spreekt bij ‘Imagining Europe’


Screenshot: NOS
Prinses Laurentien heeft gisteren in Spijkenisse bibliotheek ‘Boekenberg’ geopend, daarna sprak ze op het evenement ‘Imagining Europe' in Amsterdam.

In een 26 meter hoge piramide bevind zich de nieuwe bibliotheek van Spijkenisse. Met enorme brede terrassen boekenkasten, waardoor letterlijk een boekenberg ontstaat, móest er wel een bijzonder persoon de opening komen verrichten. Laurentien is namelijk erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De prinses moest – voordat ze het lint door kon knippen – op een roofvogel wachten die haar een schaartje gaf. Eenmaal binnen in het gebouw kreeg de prinses een rondleiding.In Amsterdam sprak Prinses Laurentien – later op de dag- bij de opening van het vierdaagse evenement ‘Imagining Europe’. Ondanks het feit dat de Nederlandse bevolking vorige maand in overgrote meerderheid voor een pro-Europese partij heeft gestemd, denkt de prinses toch dat veel landgenoten het belang van de Unie onderschatten. "Om mensen te doordringen van het belang van Europa voor henzelf, moeten we het zichtbaar maken. We moeten de verhalen over Europa vertellen en beelden oproepen van hoe het was en hoe het zou kunnen zijn in de toekomst." zei ze.

“Voor mij is Europa waar ik thuishoor, de alledaagse realiteit. Het idee van vóór of tegen Europa betekent erg weinig voor me."


Prinses Margriet opent ‘het verhaal van de totempaal’

Prinses Margriet verrichtte vandaag in Museum Volkenkunde in Leiden de officiële opening van de interactieve familietentoonstelling ‘het verhaal van de totempaal’.

De tentoonstelling zoomt in op de leefwereld van de indianen van de noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada. Naast stukken uit andere musea en stukken uit de eigen collectie wordt de tentoonstelling aangevuld met moderne kunst, actuele interviews en reportages, waardoor een beeld ontstaat van de culturen van deze indianen.

1 opmerking:

  1. De hoed van Maxima is wat aan de grote kant. Meer iets voor buiten, maar verder zien beide dames er mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen